Hicfeld ostavlja Švajcarsku i 2,6 miliona evra: Auf Wiedersehen posle Brazila!

Legendarni trener će Švajcarce voditi još narednog leta, a onda napušta kormilo ekipe koju je preporodio od 2008. godine

  • 3

Preporodio je švajcarski fudbal od kako ga je preuzeo Otmar Hicfeld 2008. godine. Ipak, saradnji iz snova mora doći kraj, iskusni trener je odlučio da to bude u leto 2014. kada se završi Svetsko prvenstvo u Brazilu na kojem će učestvovati i "časovničari".

- Ovo je najteža odluka u mojoj karijeri", rekao je Hicfeld (64) u saopštenju Švajcarske fudbalske federacije.

Hicfeld je najavio odlazak sa mesta selektora na dan kada je objavljena najnovija lista FIFA na kojoj je Švajcarska ostvarila skok od sedam mesta i kao sedmoplasirana jedan je od prvih osam nosilaca na Mundijalu.

RADI ZA 2,6 MILIONA EVRA

Zanimljivo je da kao selektor Švajcarske, prema listi iz 2012. godine, Hicfeld zauzima 19. mesto po visini ugovora. On je iznosilo, pre odlaska na SP u Brazil 2.600.000 evra. Nema sumnje da će ga do prvenstva i u zavisnosti od učinka na istom sačekati i povišica.

Nemački stručnjak je preuzeo Švajcarsku u julu 2008. odmah posle neuspeha selekcije na Evopskom prenstvu, koje su Švajcvarci zajedno sa Austrijancima organizovali.

On je jedan od četiri trenera koji su uspeli da osvoje Kup evropskih šampiona, odnosno Ligu šampiona sa dva različita kluba.

Hicfeld je do titule prvaka Evrope doveo Borusiju Dortmund 1997. i Bajern Minhen 2001. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    17. oktobar 2013 | 15:56

    Baja , zna posao. Šta mislite da je on bio selektor Srbije umesto ovog početnika. Imate jednom pravo da pogađate da li bi se kvalifikovali za Brazil.

  • pajdo

    17. oktobar 2013 | 22:39

    čovek je profesor, nema svajcarska igrace kao holandija, spanija, nemacka itd. ali lik je stvorio tim vec na pocetku... ovaj nas tek nakon 2 godine pocinje da pokazuje neke rezultate... srecno tobleroncima na sp! :D

  • Mrki

    17. oktobar 2013 | 23:53

    Hizveldu vazan je rezultat ne ko peva himnu! Jednom je komentator Švajcarske televizije rekao je kad bi Hizveld trazio da pevaju fudbaleri himnu mislim da bi protivnik igrao bez ptotivnika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA