SRPSKA FUDBALERKA: Zbog gola i Mesi će da čestita! (FOTO) (VIDEO)

Junakinja prolaza ženskog fudbalskog kluba Barselone u osminu finala Lige šampiona govorila je za Telegraf o svom statusu u klubu, ali i o susretima sa muškim delom katalaonskog kluba

  • 2

Jelena Čanković je postala junakinja fudbalskog kluba Barselona nakon što je njenim golom ekipa stigla do osmine finala Lige šampiona za žene.

Sa samo osamnaest godina stigla je u glavni grad Katalonije iz subotičkog Spartaka, i kako kaže, uslovi su neuporedivo bolji nego u Srbiji, ali period prilagođavanja još traje.

Dovoljno za kraći intervju za velikom nadom svetskog ženskog fudbala...

- Uslovi za rad su stvarno fenomenalni ovde, mislim da je ovo najbolja moguća sredina za mene, za buduće sazrevanje i napredak u profesionalnom smislu - započela je razgovor Jelena.

Posle istorijskog uspeha kluba, plasmana u osminu finala Lige šampiona, da li je popularnost naglo porasla?

- Pre svega sam presrećna što smo u osmini finala, ovo je prvi put u istoriji kluba i drago mi je da sam i ja deo cele ove euforije. Ogroman uspeh, a za mene samu da ne govorim. Dala sam prvi gol u dresu Barse i još na tako važnom meču. Trenutno živim san...

U Danskoj ste ušli sa klupe, do sada ste odigrali tri meča. Da li očekujete veću minutažu kao posledicu ovako važnog gola?

- Prvi meč sam propustila zbog problema sa papirima, još sam nova ovde i period prilagođavanja je i dalje u toku. Moram da se dokazujem kao igrač, veoma sam zadovoljna, trudiću se, radiću i očekujem da budem sve bolja.

U osmini finala sastajete se sa ekipom Ciriha, šta znate o protivniku, i koliko uopšte u ženskom fudbalu ima analize i ozbiljnog skautinga protivnika pre meča?

- Sa trenerom još nismo razgovarale o Švajcarcima, znam da su dobra ekipa, ali isto tako znam da smo mogli da naletimo i na jače, zato sam zadovoljna i očekujem da prođemo u četvrtfinale.

Da li imate kontakat sa fudbalerima iz muške ekipe? Mesi, Ćavi, Inijesta... o kakvim je ljudima zapravo reč?

- Naravno da se srećemo svakodnevno, jer treniramo na istom mestu. To su potpuno normalni momci i ne bih mogla nikoga posebno da izdvojim. Potpuno su na zemlji, uvek nam mahnu i jave se kada god da se sretnemo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(F. Helajzen.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA