IVANOVIĆEVA: Roditelji često preko dece leče komplekse

- Moji roditelji nikada nisu vršili pritisak na mene, za njih je najvažnije da vide da sam radosna. Kada sam bila dete oni bi došlo na moj trening i mi smo se zabavljali zajedno - rekla je Ivanovićeva

  • 4
Ana Ivanović Foto: AP/Tanjug

Nekada najbolja teniserka planete, danas 14. reket sveta, Ana Ivanović italijanskim medijima je posle poraza u finalu turnira u Lincu da su za njenu karijeru zaslužni roditelji, ali da se ne slaže da član porodice bude trener, jer se često dešava da roditelji leče komplekse.

- Ne slažem se sa idejom da trener bude neko iz porodice. Ako trenirate svoje dete teško je da razdvojite lični i profesionalni život. Najgora stvar koju roditelj može da uradi je da pokušava da ostvari svoje snove koristeći svoje dete i da ga tera da igra tenis bez obzira da li ono to želi - rekla je Ana Ivanović i dodala:

- Decu nije potrebno pritiskati, oni moraju da igraju tenis sa osmehom kao zabavu. Mnogi talentovani igrači su bili primorani da treniraju na silu i kada su odrasli počeli su da mrze tenis. Moji roditelji nikada nisu vršili pritisak na mene, za njih je najvažnije da vide da sam radosna. Kada sam bila dete oni bi došlo na moj trening i mi smo se zabavljali zajedno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    17. oktobar 2013 | 18:19

    Verovatno su bili veoma radosni i kad si se slikala sa Klintonom i javno se hvalila tom slikom, sa dzelatom naše dece i našeg naroda!

  • Ana J

    17. oktobar 2013 | 22:55

    Kakvi umobolni komentari. Devojka je top 20 teniserka i nista lose nije rekla - cak sta vise! Ukoliko ste puni negativne energije, izadjite napolje , prosetajte malo ili jos bolje - trcite.

  • marko

    17. oktobar 2013 | 18:52

    Ova mala je zesce smece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA