VATERPOLO: Radnički savladao Partizan, Zvezda potopila Nišlije!

Šumadinci slavili sa 11:8 na startu novog šampionata i pokazali da će biti ozbiljan rival za titulu. Crveno-beli bez većih problema slavili protiv Naisa na "Čairu" 15:3

  • 0

U prvoj utakmici prvog kola A lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca bili su bolji od Partizana na domaćem terenu i savladali ih rezultatom 11:8 (1:1, 3:2, 4:1, 3:4).

Aktuelni šampion Evrope, Crvena zvezda nije imala težak posao u Nišu, pošto je lagano slavila sa 15:3 (2:5, 0:3, 0:4, 1:3)

DERBI U KRAGUJEVCU

Iskusnija ekipa Radničkog očekivano je došla do prvih bodova ove sezone, iako su pred kraj meča bili primorani da grčevito brane stečenu prednost. Mlad i poletan sastav crno-belih (prosek godina 20,7) pružio je dostojan otpor Kragujevčanima, prišli su na samo gol minusa, ali u završnici nisu imali snage za preokret.

Partizanu je ovo bio prvi zvanični meč ove sezone, jer su direktni učesnici Lige šampiona, dok su Kragujevčani uspeli da se probiju u poslednju rundu kvalifikacija.

NIŠLIJE VIDELE ŠAMPIONA EVROPE

Vaterpolisti Crvene zvezde bez većih problema su pobedili ekipu Naisa iz Niša a raspoloženi su bili Andrija Prlainović sa 4 i Strahinja Rašović sa 3 gola. Više od 1000 gledalaca na bazenu "Čair" moglo je da vidi šampione Evrope.

Inače, crveno-beli igraju poslednju rundu kvalifikacija za Evroligu a protivnik im je Pro Reko a prvi meč je 25 oktobra u Italiji.

Parovi prvog kola:

Petak:

Radnički - Partizan 11:8

Niš - Crvena zvezda 3:15

Subota:

Žak - Vojvodina 19.00

Dunav - Banjica 19.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA