SERIA A: Pjanić sam dobio Napoli, Ljajić meč počeo sa klupe!

Ljajić je u igru ušao u 58. minutu i dosta namučio već načetu odbranu Napolija, Pjanić je bio neverovatno inspirisan za igru i sa dva pogodaka predstavljao je najboljeg pojedinca na meču

  • 2

U prvoj utakmici osmog kola italijanske Serije A Roma je na domaćem terenu slavila u derbiju vrha tabele savladavši Napoli rezutlatom 2:0 i nanela prvi poraz "nebeskoplavima" ove sezone.

Fantastična partija vrlo inspirisanog Miralema Pjanića, koji je sa dva gola definitivno bio najzaslužniji za neverovatan start sezone i maksimalni učinak od osam vezanih pobeda ekipe sa "Olimpika".

U prvom poluvremenu i jedni i drugi startovali su dosta otvoreno, a najboju priliku za Napoli propustio je Goran Pandev kada je bio jedan na jedan sa golmanom domaćih De Santisom, ali nije imao koncentracije i golman "Vučice" uspeo je da sačuva rezultatski egal.

U nastavku došlo je do mirnijeg perioda igre sve do zaustavnog vremena kada je Pjanić fenomenalnim golom iz slobodnjaka doneo ogromno slavlje svim ljubiteljima trenutnog lidera Kalča.

Srpski internacionalac Adem Ljajić ušao je u igru sredinom drugog poluvremena umesto Žervinja i uspeo je dosta da doprinese već vrlo rastrčalim kolegama svoje ekipe. Ključni momenat dogodio se u 70. minutu kada je Kanavaro srušio Borijela u kaznenom prostoru, zaradio direktan crveni karton, a sudija meča Orsato pokazao je na belu tačku.

Naravno da je loptu uzeo i do tada centralna figura meča Pjanić i samouvereno savladao Pepea Reinu. Bosanski reprezentativac  zapečatio je sudbinu Napolitanaca i nametnuo zaključak da je zaista bio najbolji pojedinac susreta, ne samo zbog dva postignuta gola.

Činjenica koja je definitivno zabrinula celu italijansku fudbalsku javnost jeste povreda kapitena Totija koji je morao van igre u prvom poluvemenu.

Parovi 8. kola:

PETAK:

Roma - Napoli 2:0

(Pjanić 45, 71 penal)

SUBOTA:

Kaljari - Katanija 18:00

Milan - Udineze 20:45

NEDELJA:

Atalanta -Lacio 12:30

Fiorentina - Juventus 15:00

Đenova - Kjevo 15:00

Verona - Parma 15:00

Livorno - Sampdoria 15:00

Sasulo - Bolonja 15:00

Torino - Inter 20:45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA