KAKVA GREŠKA SUDIJA!! Bajer dao jedan gol, a pobedio 2:1! (VIDEO)

Ekipa Leverkuzena ostvarila pobedu nad Hofenhajmom, posle jedne od najvećih grešaka u istoriji fudbala. Kisling je šutirao glavom a lopta je pogodila spoljni deo mreže i uvukla se u gol, što su sudije priznale kao pogodak

  • 4

Odigran je pri meč devetog kola Bundeslige, a favorizovani Bajer iz Leverkuzena savladao je Hofenhajm u gostima i upisao nova tri boda.

Ali, ovaj meč biće upamćen po jednoj od najvećih grešaka u fudbalu, jer je Bajer samo jednom pogodio mrežu, a priznata su mu dva gola!

Kastro je izveo slobodnjak u 70. minutu. Kisling je tukao glavom, ali lopta je otišla pored gola. Udarila je u reklamu i nekako se provukla kroz mrežu. Glavni sudija i njegovi pomoćnici to nisu primetili i gol je priznat a Bajer je poveo sa 2:0.

Često se dešava da navijači pa i funkcioneri fudbalskih klubova sudijski protokol smatraju dosadnim i bespotrebnim, ali u ovom slučaju se jasno vidi gde je došlo do propusta. Pomoćne sudije su dužne da, između ostalog, provere mreže pre početka svakog susreta i neretko se dešava, doduše najviše na utakmicama nižerazrednih liga, da se mreže popravljaju neposredno pre početak susreta.

Ovo je najbolji dokaz da se niako ne sme ići rezonom "valjda neće", posebno kada su u pitanju tako važni momenti i situacije u kojima bi susreti mogli da imaju potpuno drugačiji krajnji epilog, kao u ovom slučaju.

Bilo kako bilo u narednih nekoliko dana čelnike Bundeslige očekuje dosta posla i razmišljanja o tome kako ovaj problem rešiti, jer je ovo definitivno jedan od najneregularnije završenih susreta u istoriji fudbala, a da je pri tome sve zabeleženo okom kamere.

Još jednom se nameće pitanje da li je potrebno uvesti zaustavljanje igre i posle pregledavanja snimka donositi odluke pa tek onda nastavljati susret kada postoji sumnja ove vrste.

Bez obzira na sve golove za Bajer su, barem prema zvaničnim podacima sa meča, postogli Sam i Kisling u 26. i 70. minutu, a treba istaći i odličnu partiju veziste Kastra bez koga se mrežia domaćih nikako ne bi zatresla s obzirom na činjenicu da je asistirao kod oba pogodka.

Parovi 9. kola:

PETAK:

Hofenhajm - Leverkuzen 1:2

(Šiplok 88 - Sam 26, Kisling 71)

SUBOTA:

Bajern - Mainc 15:30

Dortmund - Hanover 15:30

Braunšvajg - Šalke 15:30

Ajntraht - Ninberg 15:30

Verder - Fajburg 15:30

Herta - Mehengladbah 18:30

NEDELJA:

Hamburger - Študgart 15:30

Augsburg - Volfzburg 17:30

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • тамо неки

    19. oktobar 2013 | 00:01

    Nećete mi verovati,ali igrao sam sistem 3/10,dve sam uhvatio,i čekao sam ovu utakmicu iz 2-x za pare....šta reći :(

  • Serb-BL

    19. oktobar 2013 | 08:27

    Cudna utakmica, ponisten postojeci gol, dosudjen nepostojeci gol, nepostojeci penal itd. Cak i ovaj sistem 3/10, ja sam odigrao 2/3 i cekao Bayer jos, i nebi mi bilo cudno da disciplinska komisija ponovi mec radi katastrofalnog sudjenja.

  • Sashki

    19. oktobar 2013 | 07:23

    Mene hrvati s***ali na kvotu 39000. Pogodim 3 x-a njemačka iz 1 u 2 par fiksa I cekam hrvate ejjjj živote. Pihlepa je čudo I jos sam rekao da se ne kladim na domace I opet. Stavio $2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA