Goleada Liverpula i Njukasla! 100. gol kapitena Džerarda! Arsenal i Čelsi ubedljivi, Lovren utišao Old Traford! (VIDEO)

''Redsi'' nisu uspeli da savladaju Njukasl u gostima, iako su čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem više. Stivi Dži ušao u klub ''100'', Arsenal i Čelsi sigurni, Lovren posle Enfilda utišao i Old Traford

  • 0

Kakav meč na ''Sent Džejms Parku''! Četiri gola, penal, crveni karton, 100. gol Stivena Džerarda u Premijer ligi i prvi pogodak britanskog fudbalera za Njukasl u 2013. godini. Na kraju Njukasl - Liverpul 2:2 (1:1).

I ovoga puta na teren je isrčalo najviše Francuza, čak sedam u startnoj postavi "svraka" uz dvojcu u dresu crvenih sa "Enfilda". Najraspoloženiji za igru, u ekipi domaćih, bio je  Johan Kabaj, koji je i otvorio seriju golova u 23. minutu sjajnim šutom sa oko 20 metara.

Posle stečene prednosti dosta otvoreno su krenuli domaći, u nameri da povećaju prednost, pa je takav razvoj događaja odgovarao trenutnim liderima na tabeli Premijer lige. Ključni momenat na meču dogodio se u 42. minutu kada je Janga Mbiva povukao Suareza za rame u šesnaestercu gostiju, a glavni arbitar na meču Andre Mariner pokazao je na belu tačku za Liverpul i dodelio Francuzu direktan crveni karton.

Loptu je uzeo Stiven Džerad, u svom stilu završio posao i izjednačio rezultat. Obeležio je, u tom momentu, kapiten Liverpula jubilej postigavši svoj 100. gol u Premijer ligi.

Najbolji mogući način za odbranu svog gola izabrali su desetkovani domaćini koji su konstantnim napadima sprečili goste da se razigraju i dođu do eventualne šanse za preokret. Takav stil igre im se isplatio kada je rezervista Dumet na asistenciju Sisoka ubacio loptu u mrežu i izazvao pravu ludnicu na tribinama Sent Džejms Parka - 2:1.

Izjednačenje je priredio ubitačan napadački tandem redsa kada je Suarez projurio po levom krilu, prebacio istrčalog Krula, a Daniel Staridž glavom u padu smestio loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja meča domaći su nastavili po starom tako da je prštalo na obe strane, a najbolju priliku za pobedu imao je Suarez kada je jednim volejom iz srca šesnaesterca pravom bombom okrznuo prečku golmana Krula, ali je lopta završila u gol-autu.

Arsenal je brilijantnom igrom ubedljivo savladao Norič, "topdžije" su opravdale svoj nadimak sa četiri komada, a najskuplje pojačanje u istoriji kluba Mesut Ozil posle brojnih asistencija počeo je da se odužuje treneru Arsenu Vengeru i golovima, pošto je ovoga puta bio strelac u dva navrata. Pri vođstvu od 2:0 za domaće u 70. minutu uzdrmao ih je Hovson kada je rezultat smanjo na 2:1, ali su se momci u crvenim dresovima trgli i potom dodali još dva komada za konačnih 4:1.

Na ovakvu igru Arsenala niko ne može ostati ravnodušan, svaki dalji komentar bio bi suvišan. Uživajte!

Na drugoj strani Londona, onoj plavoj, nije sve bilo tako svetlo, iako je meč završen identičnim rezultatom - 4:1. U 10. minutu Džordon Mač je doveo Kardif u vođstvo i sve do 33. minuta držao nervoznim domaće navijače. Potom je Eden Azar izjednačio rezultat i kasnije završio započeto poslednjim golom u 83. minutu, dok su još dva dodali Eto i Oskar. Murinjo je ovoga puta prešao preko svojih principa i rešio da od prvog minuta u igru uvrsti, prema njegovom mišljenju, sporog Huana Matu, a prvi start zabeležio je i Vilijan.

Dok je u Londonu sve išlo po planu isto tako je bilo i do same završnice meča na "Old Trafordu" gde je Junajtedu u goste došao Sanderlend. Kada je prvi gol postigao Van persi u 26. minutu i najavio prekid golgeterskog posta, svi su očekivali da bi u mreži gostiju moglo da se vidi nekoliko komada. Da tako ne bude postarao se Dejan Lovren posle kornera i velikog propusta odbrane "cevenih đavola" koji su ovoga puta bili bez komande kapitena Nemanje Vidića. Bio je to drugi, vrlo bitan, pogodak reprezentativca hrvatske, pošto je u petom kolu doneo pobedu svojoj ekipi na "Enfildu" protiv Liverpula 1:0.

I treći pretendent na titulu ove sezone igrao je u Londonu. Mančester Siti se očekivano namučio sa Vest Hemom, ali isto tako i slavio rezultatom 3:1. Sada se "građani" nalaze na četvrtoj poziciji sa 16 osvojenih bodova uz pet pobeda, dva poraza i jedan remi.

SUBOTA:

Njukasl - Liverpul 2:2

(Kabaj 23, Dumet 56 - Džerard 42, Staridž 72)

Arsenal - Norič 4:1

(Vilšir 18, Ozil 58, 88, Remzi 83 - Hovson 70)

Čelsi - Kardif 4:1

(Azar 33, 83, Eto 63, Oskar 78 - Mač 10)

Everton - Hal 2:1

(Miralas 8, Pienar 57 - Sagbo 30)

Mančester junajted - Sautempton 1:1

(Van Persi 26, Lovren 89)

Stouk - Vest Brom 0:0

Svonsi - Sanderlend 4:0

(Bardsli 57 autogol, De Guzman 58, Boni 64 penal, Čiko 80)

Vest Hem - Mančester Siti 1:3

(Vaz Te 58 - Aguero 16, 51, Silva 80)

NEDELJA:

Aston Vila - Totenhem 17:00

PONEDELJAK:

Kristal Palas - Fulam 21:00

TABELA: Arsenal 19, Čelsi i Liverpul 17, Mančester Siti 16, Sautempton i Everton 15...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA