Odbojkašice i odbojkaši treći u Evropi

Naše seniorke imaju 320 bodova, dva manje od Italije i osam manje od prvih Ruskinja. Seniori imaju 326, 12 manje od Italije i Rusije

  • 1

Muška i ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se na trećem mestu najnovije rang listi Evopske odbojkaške konfederacije (CEV).

Srpske seniorke, osvajačice bronzane medalje u Gran Priju i četvrtoplasirana ekipa na Evropskom prvenstvu, trenutno su na trećem mestu sa 320 bodova, dva manje od drugoplasirane Italije, odnosno osam bodova manje od Rusije koja je prva.

Muška seniorska reprezentacija, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Evrope zauzima, takođe, treće mesto na rang listi CEV sa 326 bodova. Prvo mesto dele Rusija i Italija sa po 338 bodova.

Srpske juniorke su na drugom mestu (268 bodova), a juniori su četvrta njabolja selekcija u Evropi (256).  CEV je prošle godine prvi put formirao rang liste reprezentacija na osnovu rezultata ostvarenih na prvenstvima Evrope i svetskim prvenstvima u juniorskoj konkurenciji, odnosno na Olimpijskim igrama, Svetskim prvenstvima, Svetskoj ligi, Gran Priju, Evropskim prvenstvima i Evropskoj ligi u seniorskoj konkurenciji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ироничар

    19. oktobar 2013 | 17:07

    Čestitke Srbi i Srpkinje, uvek smo uz vas i navijamo. idemo po medalje, stalno po medalje, samo hrabro bez predaje!!!! Voli vas dijaspora!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA