Real slomio otpor Malage, porazi Valensije i Atletiko Madrida, nula Barse u Osasuni! (VIDEO)

Golman Malage spasao bar dva-tri čista gola, ali ipak nije uspeo da zaustavi šuteve Anhela Di Marije i Kristijana Ronalda, dok je Miroslav Đukić zabeležio novi poraz kod kuće sa "slepim miševima". Ni ulazak Mesija nije pomogao Kataloncima da probiju bedem Osasune, "jorgandžije" autogolom do neuspeha protiv Espanjola

  • 0

U prvom meču devetog kola Primere Real je otaljao posao u duelu sa Malagom. Pobeda od 2:0 je očekivana, a sada izabranici Karla Anćelotija imaju 22 boda, dva manje od Berselone i madridskog Atletika, ali i meč više.

Istina, Real je bio potpuno dominantan, ali je Malaga na golu imala super raspoloženog Vilfreda Kabaljera. Dva gola, Di Marije i Ronalda, nije mogao da brani, ali je zato spasao bar još dva-tri.

Posle tri vezana trijumfa ostvarila je Valensija drugi poraz, u Primeri, na svom terenu ove sezone izgubivši od Sosiedada 2:1. Trener domaćih Miroslav Đukić i ranije je bio na "staklenim nogama" kod uprave "slepih miševa", i ako je u predhodnom slučaju za opravdanje imao snagu velike Barselone sada teško može da se vadi da je Sosijedad bio favorit.

Na ofanzivnu formaciju Đukića kolega iz redova gostiju odgovorio je potpuno istom merom. Izgleda da su se momci iz Sosijedada bolje snašli u toj situaciji i dosta sigurno došli do tri boda. Iako se prema rezultatu isto ne može zaključiti, Valensija ni jednog trenutka nije imala šanse da učini preokret.

Posle vođstava u završnici prvog poluvremena Ruben Pardo je, u 59. minutu meča, vrlo preciznim i nezgodnim udarcem sa oko 20 metara smestio loptu iza leđa Guaita, a Pabon je samo doneo častan poraz svojoj ekipi golom u zaustavnom vremenu.

Barselona se "zagrcnula" na gostovanju Osasuni, skromni tim domaćina odoleo je katalonskom gigantu i meč je završen bez golova. Trener Barse pokušao je da stvari popravi ubacivanjem Lionela mesija umesto Ćavija u 67. minutu, ali to nije dalo efekta. Barselona je tako propustila da izjednači rekord Reala iz 1968/69 kada su Madriđani započeli prvenstvo sa devet uzastopnih pobeda.

Atletiko Madrid nije iskoristio kiks Katalonaca, ni priliku da sam ostvari rekord i izbije na čelo tabele, Espanjol je slavio 1:0 autogolom čuvara mreže gostiju Tiboa Kurtoa, koji je loše procenio let lopte posle centaršuta Fuentesa i tako je zakačio da je završila u mreži.

PRIMERA 9. kolo:

subota:

Real Madrid - Malaga 2:0

(Di Marija 46, Ronaldo 90+1)

Valensija - Sosijedad 1:2

(Pabon 90 - Grizman 41, Pardo 58)

Osasuna - Barselona 0:0

Espanjol - Atletiko Madrid 1:0

(Kurtoa 54 ag)

nedelja:

Granada - Hetafe (12)

Almerija - Rajo Valjekano (17)

Betis - Elče (19)

Valjadolid - Sevilja (21)

ponedeljak:

Selta - Levante (20)

Bilbao - Viljareal (22)

Tabela: Barselona 25, Atletiko Madrid 24 , Real Madrid 22, Viljareal 17 (-1), Espanjol 14, Hetafe 13 (-1), Atletik Bilbao 13 (-1), Valensija 13, Sosijedad 10...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA