Partizan kaznio greške Jagodine i vratio se na vrh tabele! (FOTO)

Crno-beli posle slabog početka, od odbrane penala golmana Stojkovića u 32. minutu potpuno preuzeli konce igre i slavili 3:0 na neugodnom gostovanju. Blistao Miloš Jojić

  • 6

Fudbaleri Partizana u poslednjem meču 9. kola pružili su u Jagodini jednu od boljih partija ove sezone i naneli domaćinu  težak poraz 3:o, a ovaj trijumf vraća ih na čelo tabele Jelen Superlige.

Početak nije puno obećavao za šampione Srbije, samo što se krenulo sa centra Jagodina je imala lepu šansu, ali danas odlični golman Stojković odbio je loptu u korner. Crno-beli nisu blistali u prvih pola sata, ali kada je Stojković odbranio penal Damjanoviću u 32. minutu, posle nesmotrenog igranja rukom Ostojića, sve se preokrenulo.

Samo dva minuta kasnije, Miloš Jojić, uz golmana Stojkovića najbolji igrač Partizana u ovom meču, dovodi svoju ekipu u vođstvo. To kao da je saseklo krila domaćinima koji do poluvremena više nisu ozbiljno zapretili.

U nastavku potpun slom Jagodine, Nemanja Petrović zamenio je u 49. minutu Andriju Živkovića, a već u 51. dupilirao prednost šampiona na dodavanje Jojića.

Tada je bilo jasno da samo čudo može da spreči poraz Jagodine, domaćini su povremeno pokušavali, ali ili su bili nedorečeni ili je Stojković odlično intervenisao.

U samoj završnici Partizan je ostao sa igračem manje, posle isključenja Ostojića u 83. minutu, ali već u sledećem napadu postigao je novi gol. Ovog puta mrežu je zatresao Nemanja Kojić, iskupivši se za propuštenu stopostotnu priliku iz 76. minuta, a asistent je ponovo bio Jojić.

Na kraju fudbalerima Jagodine preostalo je samo da čestitaju boljem, jer Partizan to sigurno jeste bio u ovoj utakmici.

JAGODINA - PARTIZAN 0:3

(Jojić 34, N. Petrović 51, Kojić 84)

Stadion: Gradski Gledalaca: 6.000 Sudija: Milorad Mažić.

JAGODINA: Đuričić, Milinković, Projić, Živanović, Tomić, Đurić, Mitošević (od 53. Lepović), Pešić, Damjanović, Arsenijević, Ranđelović (od 70. Cvetković).

PARTIZAN: Stojković, Ostojić, Obradović, Stanković, Volkov, Đemba-Đemba, Ilić, Jojić, Ninković (od 69. Kojić), A. Živković (od 49. N. Petrović), Fofana (od 75. Gulan).

TABELA: Partizan 20, Čukarički 18,  Crvena zvezda 16, Vojvodina 16, Radnički Niš 14, Spartak 13, Napredak 12, Jagodina 12, Novi Pazar 11, Sloboda 10, Voždovac 10, OFK Beograd 10, Radnički Kragujevac 10, Javor 9, Donji Srem 7, Rad 7.

TOK MEČA

1. minut - Utakmica je počela.

2. minut - Domaćinima nije trebalo mnogo da zaprete, udarac Mitoševića sa ivice kaznenog prostora Stojković odbija u korner. Nedugo zatim nova gužva pred golom Partizana, Jagodincima je falio završni udarac i jedini rezultat bio je novi korner.

6. minut - "Mirisalo" je na novu opasnost po Stojkovićev gol, međutim dvojica igrača domaće ekipe bili su u ofsajdu.

9. minut - I Partizan je pokazao zube i to mladi Andrija Živković koji je uputio dobar udarac iz daljine, međutim, za malo je bio neprecizan.

18. minut - Zbivanja na terenu nekako su utihnula, uglavnom se sve dešava između dva šesnaesterca, a potencijalno opasni napadi ostaju samo na nagoveštajima.

20. minut - Velika prilika za goste, golman Đuričić brani šut Fofane iz situacije jedan na jedan i hvata "živu" loptu. Jagodinci su očekivali da se dosudi prekršaj oko sredine terena, usledila je brza akcija Partizana, Živković je prodro i uposlio napadača iz Obale Slonovače, koji propušta najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice.

25. minut - Nikola Ninković sudario se sa arbitrom Mažićem i izvukao deblji kraj. Mladi fudbaler ubrzo se pridigao i nastavio da igra.

31. minut - Penal za Jagodinu, Ostojić je nepotrebno igrao rukom posle jedne dubinske lopte i za sudiju nije bilo dileme.

32. minut - Stojković se bacio udesno i odbranio udarac Damjanovića.

34. minut - GOOOOL 0:1. Kazna za neiskorišćeni penal brzo je stigla. Strelac Jojić posle odličnog solo prodora u kojem je nadmudrio Tomića.

39. minut - Ninković je pokušao da iznenadi Đuričića iz slobodnog udarca iskosa sa više od 20 metara. Očekivao se centaršut, ali mladi fudbaler gađao je direktno, međutim, nije pogodio okvir gola.

Poluvreme

46. minut - Meč je nastavljen.

49. minut - Andrija Živković izlazi zbog povrede, menja ga Nemanja Petrović.

51. minut - GOOOL 0:2. Samo što je ušao u igru Petrović je postigao gol. Odličnu akciji crno-belih započeo je kapiten Ilić, nastavio Jojić koji je prodro i asistirao mladom fudbaleru koji je levicom neodbranjivo poslao loptu u mrežu.

55. minut - Ninković je povukao loptu po levoj strani, a onda sa roglja kaznenog prostora neprecizno gađao preko gola.

60.minut - Konačno pokušaj domaćina, lepović je uputio udarac sa 17-18 metara, malo pored gola.

64. minut- Pritisak Jagodine rezultira kornerom. Posle udarca iz ugla usledila je dugačka akcija, a udarac Živanovića odbranio je odlični Stojković.

69. minut - U Partizanu Ninkovića menja Kojić, u Jagodini Cvetković umesto Ranđelovića.

74. minut - Brz napad Beograđana, Petrović ponovo oprobava levicu, ovog puta šalje loptu pored stative. U toj akciji povređen je Fofana pa je umesto njega ušao Gulan.

76. minut - Obrukao se Nemanja Kojić, našao se sam pred golmanom Đuričićem, a onda u odsudnom momentu promašio loptu, pošto mu je prtehodni pokušaj odbranio čuvar mreže Jagodine.

83. minut - Isključenje za Miloša Ostojića koji je dobio drugi žuti karton. Partizan u završnici oslabljen.

84. minut - GOOOOL 0:3. Ni igrač manje nije prepreka za goste, Jojić je upotpunio odličnu partiju asistencijom za Kojića, koji se pogotkom iskupio za nešto raniji promašaj.

Kraj utakmice

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA