Fer-plej je bolji od gol tehnologije, Bundes liga je neće uvesti pre 2015. godine

- Najbolja kontrola je fer-plej i ukoliko svi činioci prihvate odgovornost i priznaju greške koje mogu da pomognu kod pogrešnih odluka onda tehnologija nepotrebna - rekao je direktor Nemačke fudbalske lige

  • 0

Gol Stefana Kislinga kojim je Bajer iz Leverkuzena poveo sa 2:0 na "Rein-Nekar Areni" pokrenuo je veliku lavinu zbog načina na koji je priznat. Naime, lopta je u pravu mrežu prošla kroz rupu na spoljnoj strani, ali to nije smetalo glavnom sudiji da pokaže na centar.

Upravo je ova kontroverza ponovo na sto bacila pitanje uvođenja napredne tehnologije koja bi deliocima pravde pomogla da odgonetnu šta se dogodilo i da li je lopta "normalno" ušla u gol.

Ipak, prema izjavi Andreasa Retiga, direktora Nemačke fudbalske lige (DFL), tehnologija se na bundesligaškim terenima neće uvoditi pre 2015. godine.

- Mi u DFL nismo protiv napredne tehnologije, ali i dalje raspravljamo o kompleksnom sistemu koji je potencijalni problem - rekao je Retiga i dodao:

- Tolerancija od tri centimetra koju FIFA dozvoljava za nas je neprihvatljiva. Ukoliko se ona drastično smanji onda ćemo početi da verujemo tehnologiji. Najbolja kontrola je fer-plej i ukoliko svi činioci prihvate odgovornost i priznaju greške koje mogu da pomognu kod pogrešnih odluka onda tehnologija nepotrebna.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA