VUČIĆ: Zvezda dužna 50 miliona, Partizan 30 ili 25, ne znam ni sam!

Prvi potpredsednik Vlade ponovio da zbog ogromnih dugova dva najveća srpskih klubova nema interesenata koji bi uložili kapital

  • 6

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić razbio je iluziju navijačima koji su za privatizaciju večitih rivala i ponovio da interesenata za preuzimanje Crvene zvezde i Partizana nema zbog ogromnih dugova u oba kluba. Samo investiranje bi predstavljalo sanaciju klubova, ali je cilj da sposobni preuzmu crno i crveno-bele, kako bi se od njih napravili učesnici Lige šampiona, bez troška države.

Vučić je gostujući na RTS-u rekao da je Zvezda dužna 50 miliona evra, a da nešto manje duguje Partizan, ne želeći da precizira tačnu cifru.

- Ako me pitate da li ima mnogo interesenata, moj odgovor je nema. Pa Zvezda je dužna 50 miliona evra, a Partizan 35, 30... 25 miliona. Ne znam ni sam, a ne smem da nagađam da me ne bi kritikovali - rekao je Vučić, koji je ponovio da dva najveća kluba ne mogu više da se oslanjaju na državu.

- Ako neko misli da je klubovi naslonjeni na državu mogu da funkcionišu, vara se. Ne može država mimo onoga što daje svake godine da sa dodatnih 10-15 miliona evra pomaže Zvezdu i Partizan da bi igrali Ligu šampiona. U Srbiji ima nas milion ili dva koji vole fudbal, ali ona ima sedam miliona stanovnika i mnoge to uopšte ne zanima, pogotovo žene - ukazao je Vučić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    22. oktobar 2013 | 04:28

    Predsednici klubova sigurno ne umiru od gladi.

  • Dejan

    22. oktobar 2013 | 09:05

    Miskovic se hapsi zbog 30 miliona ali mecene prosle uprave niko ni u novinama da pomene zbog 25...

  • Pedja-PFC

    22. oktobar 2013 | 08:59

    Ko nema,znaci da ne radi dobro.Ko ne radi dobro treba da se ugasi!To vazi za sve ,pa i za moj Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA