Darko Stanić odlazi iz Metalurga zbog Červara!

Srpski reprezentativni golman odbio zahtev hrvatskog trenera da se vrati u igru pošto je prethodno sklonjen sa gola na utakmici Lige šampiona između Metalurga i Dinama iz Minska, ali pozadina dešavanja uzrokovana je Stanićevim nezadovoljstvom u klubu

  • 0

Srpski reprezentativni rukometni golman Darko Stanić došao je u sukob sa trofejnim hrvatskim stručnjakom Linom Červarom na utakmici Lige šampiona u Skoplju između Metalurga i Dinama iz Minska.

U 23. minutu Stanić je odbio da se vrati na teren, pošto je prethodno zamenjen posle desetak minuta. Tada je došlo do prepirke.

Publika je u prvom poluvremenu skandirala Staniću, jasno pokazujući na čijoj je strani, a o svemu srpski golman kaže:

- Kulminirale su neke stvari koje traju više od godinu dana, zbog kojih sam letos hteo da odem. Na silu su me zadržali, što sam prihvatio kao profesionalac, odradio obaveze najbolje što mogu...Rekao sam pre utakmice da se ne osećam dobro, da nisam koncentrisan, motivisan, da sve probleme koji dolaze iz kluba neću da trpim. Neću svakog meseca nekog da vučem za rukav, šta god mi treba - izjavio je Stanić, a preneo Sport.

-  Ako hoće rezultate mogu najosnovnije stvari da se ispoštuju. Žele da budem profesionalac, u redu, ali ne mogu oni da budu na amaterskom nivou. Došli smo do kraja, ne mogu više ovako. Počeo sam, branio loše deset minuta, zamenili su me, jer su svi navikli od Darka - daj, samo daj. Publika, trener i klub. Kao da sam mašina. Nije tačno da nisam hteo da uđem, već sam tražio da me puste do drugog poluvremena, da se skoncentrišem. Nisam planirao da se to dogodi, ali kada već jeste, iskoristio sam taj trenutak da se vidi da nešto nije u redu - kaže golman Metalurga.

- Ostali ne žele da pričaju zato što se boje ili zavise od kluba. Ja ne zavisim - rekao je Stanić, uz ocenu da može da se nađe izlaz.

- Uvek postoji rešenje. Ako su ozbiljni, napraviće kompromis, dogovorićemo se uz normalnu priču. Do sada su izbegavali svaki razgovor. Ili će tako ili će me pustiti da idem. Treće ne postoji - zaključio je Stanić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA