TO JE NAVIJAČ: Propustio meč posle 37 godina!

Englez Piter Abot od marta 1976. gledao uživo Vulverhempton na 1.912 utakmica, propustio samo gostovanje Blekburnu 1985, zato što se pokvario voz i subotnji meč protiv Koventrija, zbog udaje pastorke

  • 2

Englez Piter Abot (57) spada među najvernije navijače na svetu. Simpatizer Vulverhemptona pretodnog vikenda po prvi put je izostao sa domaće utakmice voljenog kluba posle 37 godina, a razlog je bio venčanje njegove pastorke Sare.

Desilo se da su se poklopili termini važnog porodičnog događaja i utakmice koji je Vulverhempton igrao u trećoj ligi protiv Koventrija.

- Kada su mi rekli datum venčanja, to me je ratužilo. U prvi mah ponadao sam se da će se nešto desiti, možda utakmica bude odložena - rekao je Abot, a preneo Birmingam Mail.

Abot, koji je po profesiji revizor, kao klinac u Londonu zavoleo je Vondererse, danas živi u Ipsviču i putuje 530 kilometara da bi gledao svoj tim kada igra na domaćem terenu. Niz je počeo 16. marta 1976, kada je Vulverhempton poražen od Totenhema 1:0. Međutim, Abot0va strast ne zaustavlja se tu, on ide širom Ostrva za svojim ljubimcima i prati ih i na gostovanjima, pa je u ovom periodu bio na 1.912 mečeva.

- Moj omiljeni igrač bio je Džon Ričards (napadač iz sedamdesetih) dok mi je Derek Dugan na drugom mestu. Era Stiva Bula bila je posebna. Bio je fantastičan, uživanje za gledaoca - priseća se Abot onog najboljeg tokom višedecenijske vernosti klubu.

Za ovih 37 godina propustio je samo jedan meč koji su Vulvsi odigrali na strani, 11. maja 1985. pokvario se voz koji je trebalo da ga odvede do Blekburna. S obzirom da je njegov tim poražen 3:0, možda i nije velika šteta.

U poslednjih šest godina Abot je u svojoj Voksol Astri prevalio impozantnih 336.000 kilometara prateći Vondererse.

Kada već zbog venčanja pastorke nije mogao da dođe na meč, Abot je sredio da ga svaki čas obaveštavaju o dešavanjima na terenu. Rezultat je bio 1:1, a svadbeno veselje imalo je važnog gosta.

U Vulverhemptonu su se setili kako da se zahvale najvernijem navijaču pa su poslali upravo Stiva Bula, jednog od Abotovih omiljenih igrača, da mladencima poželi sreću. Bul, najbolji strelac u klupskoj istoriji, poklonio je Ebotu dres Vulverhemptona sa potpisima svih fudbalera.

U utorak Vulverhempton očekuje novi meč, gostuje Oldam, a nema sumnje da će Piter Abot ponovo biti na Moline stadionu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikac

    22. oktobar 2013 | 13:21

    I ja bi da imam vremena i para za karte ko on. Inace svaka cast za vernost.

  • gogo

    23. oktobar 2013 | 01:08

    Kad je izostao 1985. ili prethodnog vikenda???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA