DIRLJIVO: Švedski fudbaler umirio uplašenog bolesnog dečaka i omogućio mu da oseti radost!

Kim Kalstrom je pokazao brižnost i ljudskost prema dečaku obolelom od Vilijamsovog sindroma, koji se u tunelu uplašio od atmosfere na utakmici između Švedske i Nemačke. Mali Maks je ipak uspeo da bude deo protokola i doživi jedan od najlepših trenutaka u životu

  • 1

Pre nedelju dana su se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu sastali Švedska i Nemačka (3:5). Od tada na društvenim mrežama kruži priča o fenomenalnoj rekaciji švedskog veziste Kima Kalstroma, koji je svojim gestom dokazao pravu ljudskost.

Jedanaestoro dece sa Vilijamsovim sindromom bili su deo protokola po izlasku na teren sa igračima Švedske. Na "Frends areni" bilo je 50.000 gledalaca.

Toliki broj ljudi i celokupna atmosfera su bili rizični po bolesne dečake. Mali Maks, koji je išao pored Kima Kalstroma, uplašio se od prizora i pokazivao je znake nervoze u tunelu. Nije bilo nimalo lako smiriti ga, pogotovo bez roditelja, i ohrabriti ga da krene ka centru terena.

Ipak, igrač moskovskog Spartaka Kalstrom je odreagovao odlično i uspeo da mirnim tonom smiri malog Maksa. Po izlasku na teren sve je bilo u redu, a dečak se pored fudbalera i smejao.

Sve to je veoma potreslo Maksovog oca, koji je nekoliko dana posle utakmice poslao pismo reprezentativcu.

"Zbog Vašeg postupka, moj sin je mogao da oseti osećanja kao i svi: ponos i posebnost. Maks je posle početka utakmice uspeo da kaže 'uspeo sam' i 'radost'. Pišem Vam jer nisam potpuno siguran da li ste svesni koliku ste razliku napravili u našim životima. U utorak je moj Maks uradio nešto veoma posebno, i za drugu decu, jer to je otprilike 15 minuta koncentracije i nervoze kao i neverovatne sreće. Mogao je da upozna članove reprezentacije", navodi se u pismu.

Kalstroma su mediji upitali za komentar.

- Naravno da mi je drago što Maksov otac ceni šta sam uradio tokom ulaska na teren, ali ono što je još veći uspeh jeste da, iako je Maks bio malo nervozan u tunelu, da smo ipak uspeli zajedno da ovo napravimo kao pozitivno iskustvo. U takvoj situaciji sam se ponašao više kao komšija ili roditelj, nego fudbaler. Shvatio sam da imam odgovornost prema roditeljima, koji su verovatno bili prestrašeni na tribinama, ali i prema deci koja su bila sa nama. Pokušao sam da budem smiren i prijatan, i to uglavnom odgovara deci - rekao je Kalstrom.

Snimak protokola pre početka utakmice, nažalost, ne postoji, bar za sada, ali na linku OVDE možete da vidite fotografije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA