Levandovski šokirao ''Emirate'', šou Toresa u Nemačkoj, Robinjo ''bocnuo'' Barsu (VIDEO)

Golom Levandovskog u 82. minutu vicešampion Evrope prekinuo Arsenalov niz. Španac sa dva gola praktično sam pobedio Šalke, Milan i Barsa bez pobednika

  • 1

Kakva noć za gostujuće ekipe! Prve mečeve trećeg kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H svi domaći timovi, izuzev Seltika, želeće što pre da zaborave.

Iako je bio najavljivan kao derbi kola, meč između Milana i Barselone samo donekle je opravdao očekivanja i završen je bez pobednika (1:1) dok se čak pet timova kući vraća sa tri boda u džepu – Dortmund, Napoli, Čelsi, Atletiko Madrid i Zenit.

Gelzenkirhen i ''Šalke arena'' dobro će zapamtiti Fernanda Toresa, koji ih je praktično sam pobedio i doneo velika tri boda Čelsiju, koji je posle kiksa u prvom kolu protiv Bazela uspeo da veže dve pobede. Već u 5. minutu Španac je, na asistenciju Ivanovića, matirao veterana Hildebranta, i najavio trijumf ''plavaca'' koji je potvrdio u 69. minutu.

Konačan rezultat postavio je Eden Azar u 90. minutu za prvo mesto Čelsija u grupi E. Zanimljivo, bio je ovo prvi trijumf u gostima Žozea Murinja u LŠ protiv nemačkih klubova posle čak šest poraza.

Priliku da se izjednači sa ''plavcima'' i Šalkeom imao je i Bazel, koji je sve do 88. minuta vodio u Bukureštu evrogolom Dijaza na početku drugog poluvremena, ali je Tatu u finišu postigao prvi gol za Steauu i doneo prvi bod u LŠ. Međutim, bio je ovo 12 uzastopni meč Steaue kod kuće u LŠ bez pobede čime su ostvarili negativan rekord.

GRUPA E:

Šalke - Čelsi 0:3

(Tores 5, 69, Azar 90)

Steaua - Bazel 1:1

(Tatu 88 - Diaz 48)

Jedan od derbija trećeg kola takođe je bio i onaj na ''Emiratima'', gde je lideru Premijer lige Arsenalu gostovao viceprvak Evrope Borusija Dortmund, koja je sjajno otvorila utakmicu golom Mktarijana već u 16. minutu. Zanimljiva je bila reakcija Klopa i Vengera, koji je slavio 64. rođendan, posle gola Jermena.

Tračak nade Arsenalu da može do sva tri boda i siguran korak ka drugoj fazi doneo je Žiru u 41. minutu, ali je sve nade raspršio fenomenalni Robert Levandovski u 82. minutu meča.

Napoli je bez većih problema slavio na ''Velodromu'' protiv Marselja rezultatom 2:1. U meču kojem su prethodili neredi Napolitanaca, gosti su posle 70 minuta imali dva gola viška (Kaljehon i Zapata), ali je Ajev golom u 86. minutu uspeo da unese samo neizvesnost, ne i preokret u meč.

Grupa F:

Arsenal - Borusija D. 1:2

(Žiru 41 - Mktarijan 16, Levandovski 82)

Marselj - Napoli 1:2

(Ajev 86 - Kaljehon 42, Zapata 67)

Na krilima Dijega Košte, Atletiko je ostvario i treću pobedu u LŠ i skoro obezbedio plasman u narednu rundu. Posle pobede nad Portom u gostima, stradala je i ekipa Austrije (3:o). Sve je već bilo rešeno posle 20 minuta, kada su Raul Garsija i Dijego Košta pogađali redom da bi konačan rezultat postavio najbolji strelac Atletika u 54. minutu. Bio je to 14. pogodak Brazilca u ovoj sezoni.

Zenit je napravio pravu pometnju pobedom protiv Porta, koji je od 6. minuta igrao bez isključenog Erere jer je fudbaler domaće ekipe za samo 20 sekundi dobio dva žuta kartona. Gol za pobedu postigao je Keržakov u 88. minutu na asistenciju Hulka, inače bivšeg fudbalera portugalskog šampiona.

GRUPA G:

Austrija - Atletiko Madrid 0:3

(Raul Garsija 8, Dijego Košta 20, 54)

Porto - Zenit 0:1

(Keržakov 86)

Kada je Mesi u 24. minutu izjednačio na 1:1 u Milanu skoro svi su pomislili da nas očekuje goleada na "San Siru'', ali to je bilo sve što smo videli od napadača u ovom derbiju. Meč počeo fenomenalnim potezom Robinja, koji je samo nekoliko minuta kasnije doveo Milan u vođstvo, ali je Argentinac vrlo brzo vratio rezultat sa početka meča.

Imao je Robinjo sredinom drugog dela veliku šansu da dokrajči Barsu, ali je traljavo reagovao, kao i Adrijano nekoliko minuta kasnije. Do kraja meča se ništa nije menjalo i ostalo je 1:1.

S druge strane Seltik je bez većih problema savladao Ajaks, a tragičar meča bio je fudbaler ''kopljanika'' Densvil, koji je najpre u 43. minutu skrivio penal da bi u 55. postigao autogol. Počasni pogodak za Ajaks delo je Šonea u 94. minutu.

Grupa H:

Milan - Barselona 1:1

(Robinjo 9 - Mesi 24)

Seltik - Ajaks 2:1

(Forest 43 pen, Densvil 55 ag - Šone 90+4)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA