Na treningu Zvezde: Darko Lazović kao da nije bio povređen! (FOTO)

Vezista je sve bliži starom Darku Lazoviću. Na treningu u utorak uveče je prvi put radio u grupi zajedno sa ostalim igračima. Šutira, trči, dobija aplauze Stojanovića

  • 3

Maj 2013. godine, večiti derbi u Humskoj, Darko Lazović u prodoru pada u šesnaestercu Partizana, svi se hvataju za glavu, tražeći penal, jedino se mladi vezista uhvatio za nogu.

U tom trenutku svima na klupi Zvezde bilo je jasno da su izgubili Lazovića na duži period, što je kasnije i potvrđeno. Povreda prednjih ukrštenih ligamenata značila je kraj tekuće, ali i propuštanje naredne polusezone.

Sada, skoro pola godine kasnije, Lazović polako ulazi u ritam i uz budno oko trenera Slaviše Stojanovića pokazuje koliko je željan lopte i igre. Poziv Slovenca da se priključi grupi napadača tokom popodnevnog treninga u utorak obradovala je mladog Čačanina, koji je neposredno pre toga radio po specijalnom režimu.

- Ovo mi je prvi put posle povrede da radim ovako, u grupi. Što se tiče oporavka, sve teče po planu, što me čini jako zadovoljnim - rekao je Lazović za Telegraf posle treninga u utorak uveče.

Iako se tokom leta spekulisalo da bi Lazović mogao da bude spreman za derbi sa Partizanom koji je na programu 2. novembra, desno krilo Zvezde ističe da je još rano za to.

- Trenutno se dobro osećam, ali sigurno neću igrati u derbiju jer je još rano. U zavisnosti od toga kako se sve bude odvijalo, možda ''uskočim'' na teren do kraja polusezone mada je realnije da na proleće ponovo zaigram - istakao je Lazović.

Ono što posebno može da obraduje stručni štab jeste sjajna ''partija'' Lazovića na treningu koji je u pojedinim momentim podsetio na formu u kojoj je bio pre povrede. Odlično primanje lopte, varka, a potom i realizacija Zvezdinog krila dočekano je aplauzima, kako trenera Stojanovića, tako i saigrača.

Pored sreće zbog povratka Lazovića, Stojanović je bio zadovoljan i zalaganjem Daude na treningu koji je najviše od svih bio koban za rezervne golmane Zvezde. Međutim, ono što i dalje zabrinjava jeste loša realizacija Onjila, iako se Nigerijac trudi pri svakom koraku. Svestan je toga i Stojanović, koji je svog napadača hrabrio svaki put kada bi ovaj postigao pogodak.

Veliko iznenađenje na treningu Zvezde predstavljalo je nepojavljivanje mladog golmana Predraga Rajkovića. Iako je ''zlatni omladinac u ponedeljak branio protiv Vršca, izlazak na pomoćni teren ''Marakane'' je izostao.

Činilo se u prvi mah da je u pitanju neka povreda mladog golmana, ali smo vrlo brzo dobili objašnjenje da se, ipak, radi o ispitu koji je Rajković imao, te je opravdano bio odsutan.

Međutim, njegove kolege su i bez njega odradile odličan posao, jer su Vesić i Trkulja u nekoliko navrata maestralno zaustavljali svoje saigrače dok je prvi golman Zvezde Boban Bajković posle zajedničkog treninga radio odvojeno.

Poslednji zvižduk trenera Stojanovića, posle nešto više od sat vremena, označio je i kraj treninga ''crveno-belih'' koje za vikend očekuje teško gostovanje Radničkom iz Niša, ali pre toga i moguće promene u Upravi s obzirom na Skupštinu koja je na programu u petak 25. oktobra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja 032

    23. oktobar 2013 | 17:49

    Pauza iskorišćena najpametnije moguće! Sad kao porodični čovek samo napred!!!

  • Djuka

    23. oktobar 2013 | 15:01

    Samo da se nespotakne na pečurke!!!

  • DS1389

    23. oktobar 2013 | 19:24

    lazovic nije dobio šampon!!! najbolje da krenemo iz betonlige i da napravimo pravu ekipu!! da nastavimo gdje su muslin i zenga stali, ovako je pitanje kad cemo postati ozbiljan tim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA