Miodrag Ješić selektor San Marina?

Bivši fudbaler i šef struke Partizana neočekivano izbio u prvi plan kao naslednik Đanpaola Mace, koji se povukao posle 15 godina

  • 0

Bivši fudbaler i u dve prilike trener Partizana Miodrag Ješić mogao bi da postane selektor San Marina, posle ostavke Đanpaola Mace posle 15 godina na klupi nacionalnog tima državice sa Apeninskog poluostrva.

Maca je u tom periodu zabeležio jednu pobedu, dva nerešena rezultata i 82 poraza. Kada su u pitanju zvanični mečevi bilans je još slabiji, 75 poraza i remi sa Letonijom od 1:1. U prijateljskim mečevima Macini puleni savladali su Lihtenštajn sa 1:0 i odigrali nerešeno 2:2 i to su jedine utakmice u kojima je San Marino izbegao poraz, pored pomenutog meča sa Letonijom. Nedavna katastrofa protiv Ukrajine, 0:8  na završetku kvalifikacija za SP u Brazilu, navela je Macu da se povuče.

Mediji u San Marinu navode da je Ješić ozbiljan kandidat, po njima, Srbin je stekao veliko iskustvo radeći u otadžbini, Tunisu, Libiji, Bugarskoj, Rumuniji, Kini, Bugarskoj. Dalje se konstatuje da, iako je pominjanje Ješića iznenađujuće i on bi bio prvi "pravi" stranac na klupi San Marina, postoje realne šanse da se to i desi, kako je otkrio novinar Emanuele Đulijaneli.

Zadatak srpskog stručnjaka bio bi da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj osvoji više od jednog boda, koliko je Maci pošlo za rukom za deceniju i po. Takođe, u San Marinu se nadaju i prvoj pobedi u takmičarskim mečevima, naročito posle uspeha selekcije do 21 godine koja je u septembru savladala Vels sa 1:0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA