UEFA ima pune ruke posla - huligani divljaju na sve strane!

Posle ovoliko navijačkih nereda, u trećem kolu Lige šampiona, postavlja se pitanje da li Platinijeva politika suzbijanja nereda na fudbalskim terenima počinje da puca po šavovima

  • 3

Posle divljanja navijača Napolija u Marselju i vatrene pristalice Ajaksa iz Amsterdama imale su svoju rolu u Glazgovu, a zbog nereda koje su pravili na meču sa Seltikom holandskom prvaku sleduje kazna UEFA.

Na "Seltik parku" pristalice gostujuće ekipe ubacivale su razne predmete na teren, a kada su ih opomenuli došlo je do sukoba sa pripadnicima policije i redarske službe.

Ajaks se posle poraza od 2:1 nalazi na poslednjem mestu grupe H i navijači svakako ne mogu da budu zadovoljni do sada učinjenim, ali za ovako nešto čelnici UEFA svakako nisu spremni da slušaju opravdanja.

Iako je poznato da se predsednik UEFA Mišel Platini hvali kako je njegova politika suzbijanja nasilja na fudbalskim priredbama uspešna, u prilog tome ne govore činjenice jer su i huligani iz Pariza i Brisela divljali uoči meča između Anderlehta i Pari Sen Žermena.

Ako se ovakve stvari događaju na susretima najvećeg evropskog fudbalskog takmičenja, šta tek treba očekivati na utakmicama koje se igraju bez prisustva televizijskih ekipa i gde je kontrola svakako mnogo manja.

Ni Rusi nisu bili naivni kada su na susretu između Porta i Zenita konstantno koristili pirotehniku, pri slavlju, zbog pobede svoje ekipe sa 1:0.

Ajaks će na odredbu sankcija čekati do 21. novembra kada će biti doneta presuda povodom izgreda navijača u Glazgovu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. oktobar 2013 | 20:56

    Zato nas izbace odma ili osajdare sa 100000 eur

  • Mornar

    24. oktobar 2013 | 07:41

    Samo napred.....to su navijaci, a ne debilcine namazane bojama i sa hamburgerima i virslama na stadion.

  • pedja

    24. oktobar 2013 | 07:19

    Ma to su sve Srbi.Kupili smo karte i otisli na sve itakmice da pravimo i izazivamo nerede.:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA