Jelena počistila Azarenku u Istanbulu!

Srpkinja slavila u prvom meču na završnom Mastersu u dva seta - 6:4, 6:3

  • 0

Najbolje plasirana srpska teniserka Jelena Janković zabeležila je prvu pobedu na završnom Mastersu u Istanbulu, i to nad drugom igračicom sveta Viktorijom Azarenkom 6:4, 6:3.

Ovo je bila četvrta pobeda naše teniserke u devet međusobnih mečeva sa Beloruskinjom. U ključnim momentima Jelena je bila na zadataku da mudrom igrom poremeti drugu teniserku sveta, koja, ruku na srce, nije ličila na sebe i napravila je preveliki broj grešaka. Naša teniserka je to iskoristila i na sjajan način nadigrala Azarenku i potvrdila dobru formu.

Posle sigurnih uvodnih servis gemova, Jelena je uspela da izbori tri brejk prilike i poslednju je uspela da iskoristi. Azarenka je potom uzvratila ribrejkom, ali to nije izazvao pad u igri naše teniserke, naprotiv. Jelena je zadavala muke Azarenki pogotovo igrom sa ili malo iza osnovne linije. Sjajnim udarcima, pogotovo bekhend, Jelena je uspela da napravi novi brejk za vođstvo od 3:2.

Osmi gem je trajao više od deset minuta, ali je Jelena uspela da sačuva vođstvo i pobede 5:3, a da onda i privede set kraju, iskoristi ukupno četvrtu set loptu za 6:4. U prvom delu igre Jelena je napravila tek sedam neiznuđenih grešaka.

Azarenka u nastavku nije mogla da stabilizuje servis, tako je izuzetno raspoložena Jelena u trećem gemu ponovo napravila brejk. U petom gemu je Beloruskinja preživela pravu agoniju posle čak tri duple servis greške. Jelena je imala šest brejk lopti, ali nije uspela da iskoristi neku od njih, tako je Azarenka posle 13 minuta ipak uspela da smanji na 3:2.

Sa greškama je nastavila Beloruskinja, i u gemu u kom je servirala za ostanak u setu, definitvno izgubila meč.

Jelena je napravila 14 vinera i 13 grešaka, naspram Azarenskinih 40 vinera, i čak 40 grešaka.

- Ćao mama, ćao kume, ćao svima koji gledaju ovo - rekla je Jelena dok je pakovala stvari nasmejana.

- Neverovatan je osećaj pobediti Azarenku ovde. Dala sam sebi šansu da igram sa najboljima i veoma sam srećna. Ovo će mi dati samopouzdanje u nastavku turnira - rekla je potom Jelena na kraju meča.

Kineskinja Li Na je u prvom meču savladala Italijanku Saru Erani sa 6:3, 7:6, a u poslednjem meču drugog dana Serena Vilijams je ubedljivo slavila protiv Agnješke Radvanjske sa 6:2, 6:4.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA