Revolucija na Old Trafordu: Navijači Junajteda postaju ultrasi (FOTO)

Iako su tribine ''Old Traforda'' oduvek bile ispunjene do poslednjeg mesta, na meču protiv Real Sosijedada ''đavoli'' su se prvi put organizovano pojavili i pevali svih 90 minuta

  • 1

Da li je na pomolu navijačka revolucija na ''Old Trafordu''? Meč trećeg kola Lige šampiona između Mančester junajteda i Reala iz Sosijedada doneo je nešto novo na tribine stadiona šampiona Engleske gde su navijači ostrvski stil navijanja zamenili kontinentalnim.

Pozorišna atmosfera na stadionima očigledno je dojadila ''đavolima'' koji su neposredno pre meča delili upustva i pozivali navijače da se pridruže eksperimentu koji je izveden na jednoj od tribina ''Teatra snova''. Stajanje i pevanje svih 90 minuta uz pregršt transparenata - slika koja je viđena na samom početku meča bila je neverovatna i retko prepoznatljiva u Engleskoj.

- Na tribinama možeš imati fanove koji pevaju, ali se nalaze na različitim stranama stadiona i nijedna pesma se ne čuje dovoljno glasno. Stoga je logično da se malo probudimo i stvorimo sektor gde će malo ''luđi'' navijači moći tokom svih 90 minuta pesmom da bodre klub - rekao je jedan od vođa navijača ''crvenih đavola''.

Izgleda da su navijači pronašli svoje omiljeno mesto gde je akustika najbolja, ali jedan od većih problema jeste što je taj deo predviđen za gostujuće navijače. Ideja da se gostujući navijači presele u blizini ''Aleks Ferguson'' tribine odbijena je zbog bezbednosnih razloga kada na ''Old Trafordu'' budu gostovali Everton, Liverpul i Mančester Siti.

U meču protiv Sosijedada nije bilo problema jer je mali broj Španaca doputovoa u Mančester što su domaći fanovi iskoristili za eksperiment koji je očigledno uspeo iako se spremaju sankcije od kluba zbog ovog poteza.

Ipak, navijači Junajteda su nistrajni u svojoj nameri i, prema njihovim rečima, nastaviće sa sličnim akcijama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    25. oktobar 2013 | 14:45

    Bilo je i vreme , navijaci nisu pozeri nego navijaci ... Pevanje , barjaci , koreografije , barjaci , baklje , e to je navijanje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA