Jelena poražena od Na Li, protiv Erani traži polufinale!

Srpska teniserka poklekla pred Kineskinjom 3:6, 6:2, 3:6 posle dva sata i 12 minuta borbe, ali ako savlada Saru Erani u poslednjem kolu, proći će dalje

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković u drugom meču bele grupe na završnom turniru u Istanbulu poražena je od Kineskinje Na Li 3:6, 6:2, 3:6 posle 2 sata i 12 minuta igre.

To je bio deseti međusobni susret i šesti neuspeh Jankovićeve protiv najbolje teniserke iz najmnogoljudnije zemlje sveta. Ovim porazom Jelena je malo zakomplikovala svoje šanse za plasman u polufinale, ali nije sve tako strašno, ako u petak savlada Saru Erani u poslednjem meču u grupi, videćemo je među četiri.

 

Važan je set koji je Jankovićeva osvojila protiv Li, jer može da bude presudan ako se nađe u trouglu sa Kineskinjom i Azarenkom koju je Jelena savladala 2:0. Jelena će u tom slučaju u set razlici imati plus 1, što joj garantuje prolaz. Čak i ako izgubi od Erani, Jankovićeva bi mogla da se nađe u polufinalu pod uslovom da Na Li savlada Azarenku. Tu ima nekoliko varijanti, ako Jelena izgubi 2:1, bila bi najbolja u trouglu sa Azarenkom i Erani, a u slučaju poraza 2:0 odlučivala bi gem razlika.

Srpkinja je loše ušla u meč, za čas je bilo 3:0 za Na Li, međutim, navikli smo da u mečevima koje igra Jankovićeva ima puno obrta, tako je bilo i ovog puta. Jelena je zaigrala mnogo bolje, stigla do izjednačenja, 3:3, uz spašene tri brejk lopte u šestom gemu, da bi potom stala i naredna tri gema, a time i set, pripali su Kineskinji.

Na startu drugog seta Jelena je spasila dve brejk lopte, osvojila gem, a onda i oduzela servis protivnici, na šta je ova odmah uzvratila, a ubrzo i izjednačila. Jankovićeva je sjajno zaigrala u šestom gemu kada je Li imala 40:15 na svoj servis. Srpska teniserka sa nekoliko majstorskih poteza došla je do novog brejka i vođstva 4:2. Ovog puta nije se zaustavila i sa četiri uzastopna gema, uz još jedan oduzeti servis stigla je do izjednačenja u setovima.

Činilo se da će treći set dobro početi za Jelenu, međutim posle 40:0 morala je da spasava dve brejk lopte ne bi li dobila prvi gem. To je bio nagoveštaj bolje igre Kineskinje koja je preokrenula na 3:1, da bi se Jankovićeva vratila u igru servis gemom i brejkom izjednačivši na 3:3, slično kao u prvom setu. Nažalost, sličnosti se nisu tu završile, Na Li čini brejk, dobija svoj servis, a onda novim brejkom i meč.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA