Zvezdin klinac (10) najbolji golman u Srbiji, razbija i u kik-boksu! (FOTO) (VIDEO)

Talentovani golman Crvene zvezde, čiji je idol Stevan Stojanović, proglašen je od FSS-a za najboljeg čuvara mreže u generaciji 2003, a želja mu je da, osim za prvi tim kluba sa "Marakane", stane na gol i Mančester junajteda

  • 9

Na golu fudbalskog kluba Crvena zvezda tokom bogate 68-godišnje istorije stajale su legende poput Srđana Mrkušića, Vladimira Beare, Ratomira Dujkovića, Stevana Stojanovića, Zvonka Milojevića i mnogih drugih.

Neki od njih ponikli su omladinskoj školi tima iz Ljutice Bogdana, a da se na pomoćnim terenima "Marakane" i danas dobro radi sa klincima, svojim odbranama pokazuje desetogodišnji golman "crveno-belih" Marko Ćopić.

Sa samo šest godina Ćopić je stao na gol liniju u školi fudbala Aleksandra Sarića, koji je i sam prošao Zvezdinu golmansku školu, a godinu dana kasnije Živan Ljukovčan selektirao ga je u ekipu iz Ljutice Bogdana. Iako se u vreme zlatne Zvezdine generacije nije još ni rodio, Ćopić je dobro upoznat sa kvalitetima golmana "crveno-belih" sa početka devedesetih.

- Moj idol je Dika Stojanović. Odbranio je penal u finalu Lige šampiona i podigao pehar - kaže za Telegraf Ćopić.

- A odličan golman je bio i Edvin van der Sar! Posle Zvezde, najviše volim Mančester junajted i voleo bih jednog dana da branim na "Old Trafordu"!

Na međunarodnom turniru održanom krajem avgusta ove godine u Staroj Pazovi mlada nada "crveno-belih" je od Fudbalskog saveza Srbije proglašen za najboljeg golmana u generaciji 2003, zbog čega su ponosni svi ljudi iz omladinske škole Crvene zvezde, a naročito trener čuvara mreže Branko Katić.

Osim ljubavi prema fudbalu, Ćopić je od nedavno pokazao interesovanje i talenat za još jedan sport− kik-boks! Kao i fudbal i kik-boks ovaj desetogodišnjak trenira u klubu koji najviše voli Crvenoj zvezdi Delije.

Iako od trenera Dejana Kekića dobija pohvale, teško je poverovati, bar sa ove distance, da će se Ćopić jednog dana opredilti za borilački sport, ali je sigurno šta god da izabere da će rukavice talentovanom dečaku biti neizostavni rekvizit.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA