EVROLIGA: Milosavljević najefikasniji igrač kola, Marjanović najbolji skakač!

Kapiten crno-belih zabeležio je 26 poena u pobedi protiv Nantera, dok je centar crveno-belih i pored žestokih duela sa "teškašima" Makabija 13 puta bio najviši u skoku

  • 2

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde, Dragan Milosavljević i Boban Marjanović ostvarili su najbolje učinke po broju poena odnosno ostvarenih skokova u drugom kolu Evrolige!

Kapiten crno-belih je sa 26 poena, što je njegov rekord karijere u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, predvodio Partizan do ubedljive pobede protiv Nantera, a to je bilo dovoljno da postane najefikasniji igrač druge runde. Inače srpski reprezentativac Duško Savanović posle dva kola najbolji je strelac Evrolige sa prosečnih 22 poena po meču.

Najdominantniji igrač pod koševima Evrope gorostasni centar crveno-belih koji je i pored žestokih duela sa "teškašima" Makabija, gde se prvenstveno misli na Sofoklisa Skorcijanitisa, uspeo da zabeleži 13 skokova što mu je donelo titulu "hvatača" kola. Marjanović je zabeležio ukupno 29 indeksnih poena na meču u Tel Avivu, pa je sa Nejtanom Džavajiem podelio drugo mesto najzapaženijeg igrača kola iza Andreasa Noćionija.

Krilni centar Partizana Žofri Lovernj najbolji je skakač posle dva kola sa prosečnih 12 po meču, dok Marjanović zaostaje za samo pola uhaćene lopte. Sezona je tek počela, ali raduje odličan početak srpskih košarkaša.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    26. oktobar 2013 | 03:06

    Dva nasa igraca koje je Ivkovic jednostavno morao da zove na ovo poslednje EP,i to je ono sto sam mu i najvise zamerio,oni su svojim igrama i u prosloj sezoni pokazali kvalitet tako da za mene ovo uopste nije iznenadjenje.

  • Crni Bombarder

    26. oktobar 2013 | 10:20

    A ni jedan ni drugi nemaju mjesta u reprezentaciji!Mi i nasi tvrdoglavi selektori...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA