Da li Partizan duguje duplo više od 5 miliona evra?

Crno-beli sakrili od javnosti da Poreskoj upravi duguju više od pet miliona evra, pored onih pet miliona koje su priznali u saopštenju

  • 5

Fudbalski klub Partizan izašao je sa podatkom da dugovi iznose pet miliona evra, što je bio njihov odgovor, na kako crno-beli ocenjuju "kampanju, očigledno organizovanu i dirigovanu, da se finansijsko stanje FK Partizan objavljivanjem izmišljenih i isfabrikovanih podataka prikaže neuporedivo težim nego što objektivno jeste".

Čelnici crno-belih nisu došli pred novinare, spremni da odgovaraju i na neprijatna pitanja, već su svoju verziju stanja u klubu javnosti predočili saopštenjem, uprkos tome što je potpredsednik Ratomir Babić najavljivao konferenciju za medije, na kojoj bi neke nedoumice možda mogle biti razjašnjene.

Ovako, ostala je sumnja da li je sve baš tako kako iz Partizana tvrde. Kako piše Informer, čelnici šampiona Srbije u iznošenju podataka o dugu uopšte nisu uračunali obaveze prema Poreskoj upravi od 612 miliona dinara, koje preračunate u Evre iznose oko 5,37 miliona evra. To znači da su dugovi zapravo više nego dvostruko veći od pet miliona evra koje rukovodstvo Partizana priznaje, a ako su čelni ljudi iz Humske sakrili nešto tako krupno, kako verovati onda u bilo šta drugo što kažu?

Kako stvari stoje, javnost je ostala uskraćena za odgovore, a za Partizan i one kojima je u srcu, zaista bi bilo bolje da stvarne brojke nisu u rangu 25-30 miliona evra duga, što je nedavno izjavio vicepremijer Aleksandar Vučić, čija izjava je verovatno i bila razlog da rukovodstvo crno-belih uopšte izađe u javnost sa nekakvim, makar i netačnim podacima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor : Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA