Saša Ilić debitovao za Partizan pre 17 godina!

Kapiten crno-belih 26. oktobra 1996. prvi put zaigrao za klub iz Humske ušavši sa klupe u drugom poluvremenu utakmice u kojoj je Partizan u Čačku savladao Borac sa 10:0

  • 1

Kapiten Partizana Saša Ilić debitovao je u crno-belom dresu na današnji dan pre 17 godina. Ilić je ušao u drugom poluvremenu na utakmici protiv Borca u Čačku, koji je Partizan dobio sa spektakularnih 10:0.

Te sezone Partizan se okitio titulom, što se u perspektivi može tumačiti kao nagoveštaj promene odnosa snaga u srpskom fudbalu, mada je tada  malo ko mogao da pretpostavi da će, u to vreme, 18-godišnji momak postati jedna od najvećih legendi crno-belih, rekorder ili nadomak klupskih rekorda u mnogim kategorijama.

Ilić je sa Partizanom čak devet puta osvajao šampionsku titulu, uz još tri kupa, a bio je i prvak Turske sa Galatasarajem 2006.

Za čitave generacije mlađih "grobara" on je idol, uporediv sa nekadašnjim veličinama poput Stjepana Bobeka ili Momčila Vukotića. Budući da igra verovatno poslednju sezonu u karijeri, uskoro će se videti koliko će nedostajati, kada okači kopačke o klin.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    26. oktobar 2013 | 14:58

    a ja se te utakmice sjecam ko da je juce bila, imo sam 14 godina...... Sale legenda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA