Nastasićevom greškom Čelsi došao do trijumfa! (VIDEO)

Fantastičan pogodak bivšeg igrača Liverpula doneo Sanderlendu tek drugu pobedu, na domaćem terenu, nad Njukaslom u poslednjih 12 susreta

  • 4

Ni 65. put Murinjo nije poražen na Stamford Bridžu kao trener Čelsija, dok na drugoj strani Mančester Siti beleži prvi poraz kada je na susretu strelac bio Aguero

Konačno je proradio Fernando Tores, koji je apsolutni junak velikog derbija, sa jednom asisitencijom i jednim pogotkom za "plavce" za pobedu 2:1

S druge strane drugi pogodak svakako ne bi mogao da postigne, da mu u tome nije pomogao srpski reprezentativac Matija Nastasić, koji je pogrešio i prebacio istrčalog golmana gostiju Harta, tako da je Špancu ostalo samo da malo ubrza i ubaci loptu u nebranjen gol.

Posle gola Širlea u prvom poluvremenu, dosadašnja amajlija plavih iz Mančestera Kun Aguero poravnao je rezultat u 49. minutu meča, a tom prilikom, začuđujuće slabo je reagovao golman domaćih Čeh, kada mu je lopta proletela iznad glave, a on nije ni pokušao da se baci, već samo ispružio ruku.

Odigran je i 151. "Taj - Ver" derbi između ljutih rivala Sanderlenda i Njukasla, a dobili su domaći rezultatom 2:1 uz slavlje igrača i navijača kao da je u pitanju osvajanje nekog trofeja, a ne regularan susret devetog kola Premijer lige.

Domaći su već u petom minutu izazvali pravi haos na tribinama "Stadiona Svetlosti" kada je na jednu asistenciju Adama Džonsona, sa desne strane, Daren Flečer zakucao glavom loptu u mrežu golmana gostiju Krula.

Odgovor momaka u crno-belim dresovima čekao se do 57. minuta kada je loš šut  Ben Arfe u mrežu sproveo Debuši. Od tog momenta i jedni i drugi krenuli su otvoreno a ključni potez trenera domaćih Poeta dogodio se u 68. minutu kada je u igru ušao Fabio Borini umesto asistenta kod prvog pogotka.

Fenomenalan potez i odluka Altindora da ostavi loptu na kapici šesnaesterca Italijanu koji je poslao pravu bombetinu u desni gornji ugao protivničkog gola i doneo tek drugu vezanu pobedu u velikom derbiju za "crne mačke" još od 1967. godine. Jako bitna, prva ovosezonska pobeda za "crne mačke" koja će im, nesumnjivo, doneti dosta samopouzdanja.

Na preostala dva susreta devetog kola viđen je samo jedan gol, Totenhem je, uz dosta muke, savladao Hal sa 1:0, dok su na susretu Svonsija i Vest Hema mreže ostale netaknute.

PREMIJER LIGA, 9. kolo:

Sanderlend – Njukasl 2:1

(Flečer 5, Borini 84 - Debuši 58)

Čelzi – Mančester siti 2:1

(Širle 33, Tores 90 - Aguero 49)

Svonsi – Vest Hem 0:0

Totenhem – Hal 1:0

(Soldado 80 penal)

Subota:

Kristal Palas – Arenal 0:2

(Arteta 47, Žiru 88)

Aston Vila – Everton 0:2

(Lukaku 70, Leo Osman 81)

Liverpul – Vest Bromič Albion 4:1

(Suarez 12,18,55, Staridž 77 – Morison 66)

Mančester junajted – Stouk 3:2

(Van Persi 43, Runi 78, Hernandez 79 – Krauč 4, Arnautović 45)

Norič – Kardif 0:0

Sautempton – Fulam 2:0

(Lambert 21, Rodrigez 42)

Tabela: Arsenal 22, Čelsi 20, Liverpul 20, Totenhem 19, Sautempton 18, Everton 18, Mančester siti 16, Mančester junajted 14, Svonsi 11, Hal 11...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stolica

    27. oktobar 2013 | 21:45

    Kao prvo nije on kriv nego Hart.Nema potrebe on da izlazi kada Nastasic ima prednost u odnosu na Toresa.Da je ostao na liniji sve bi bilo ok.

  • marko

    27. oktobar 2013 | 20:26

    To su nasi ,, specijalci,, najbolji odbrambeni u evropi haha(subotic isto) . Kad imaju evru ,ferdinanda i ja bi bio dobar ali ovakvih kikseva sam video bar jos 3 od strane njega...

  • goran

    27. oktobar 2013 | 22:21

    gol nije primljen nastasicevom greskom vec greskom golmana harta koji je bez potrebe izasao sa svog gola.nastasic je bio blizi lopti od toresa i da je ovaj ostao na svom mjestu lopta bi mu pala pravo u narucje. zato nemojte se samo baviti prenosenjem vijesti vec pogledajte malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA