Kinsi zakucao MZT za pobedu Partizana!

Amerikanac postigao fenomenalan pobednički koš zakucavanjem na sekund i po pre kraja, za trijumf 70:69 nad makedonskom ekipom u 5. kolu Aba lige

  • 3

Košarkaši Partizana ostvarili su vrednu pobedu protiv MZT-a, u Skoplju 70:69 (21:16, 14:20, 16:19, 18:15)  u 5. kolu regionalne ABA lige i tako nastavili seriju pobeda.

Junak trijumfa je Amerikanac Tarens Kinsi koji je zakucavanjem doneo trijumf svom timu samo sekund pre kraja.

U neizvesnoj završnici MZT je vodo 69:68 na 17 sekundi do kraja. Međutim, makedonski tim je imao napad za pobedu, ali su promašili koš, do lopte je došao Lovernj i usledila je brza kontra u kojoj je Bogdanović promašio polaganje.

Ali je iz drugog plana naleteo kao avion Tarens Kinsi i zakucavanjem doneo prednost 69:70 na sekund i po do kraja. U preostalom vremenu domaći su pokušali da upute šut, ali je on izblokiran i slavlje crno-belih je počelo.

Najefikasniji i najbolji na meču bio je naravno Kinsi sa 26 poena, 6 skokova i tri asistencije, Milosavljević je ubacio 13, a Bogdanović 11 koševa.

LOŠ POČETAK

Puno preokreta je bilo na ovoj utakmici. Šampion Srbije imao je loš početak meča, što je i logično zbog umora igrača posle velike potrošnje energije na meču Evrolige.

Uz sve to povredio se prvi plejmejker Leo Vesterman, koji se požalio na bol u kuku, pa su crno-beli morali da igraju sa Bogdanovićem na mestu organizatora igre.

Međutim, osim slabog početka gde je domaći tim vrlo lako poveo sa 13:4 veoma furioznom igrom, srpski šampion se brzo konsolidovao i u nastavku meča kontrolisao igru sve do 35 minuta.

 DOMINACIJA KINSIJA

MZT je u prvoj četvrtni ostao bez najiskusnijeg Todora Gečevskog koji se posle jednog faula, koji je dosuđen u napadu za ekipu iz Skoplja, pobunio kod sudija, pa je dobio tehničku grešku, a zatim i isključujuću..

To je dosta odredilo tok meča jer MZT je morao da se osloni na samo sedam igrača koji mogu da igraju jer su ostali povređeni.

U nastavku meča Partizan je u igri održavao Tarens Kinzi koji je pogađao iz svih pozicija i sam je do poluvremena ubacio 15 poena... za vođstvo crno-belih 35:36.

Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Duško Vujošević dosta je rotirao igrače kako bi raspodelio minutažu zbog umora, što se videlo u šutu pošto je Milosavljevć šutirao 1-5 iz igre a Bogdanović 1-6 za tri poena.  Amerikanac Kinzi je nastavio svoj šou. Već polovinom trećeg preioda ubacio je 22 poena za vođstvo srpskog tima 45:48.

Dobra odbrana držala je Partizan u igri, a sa sedam vezanih poena, od čega pet Milosavljevića, došli su do najveće prednosti na meču 45:53 krajem trećeg perioda.

Poslednjih 10 minuta susreta crno beli su predvođeni Kinsijem nastavili da održavaju minimalnu prednost 56:62.Međutim, sa dve trojke Kostoskog i Otaševića ekipa MZT-a vratila se u život  na pet minuta pre kraja došla do vođstva 64:62.

Od tada pa sve do kraja makedonski tim je održavao prednost a u poslednji minut je ušao sa tri poena viša 69:66. Ipak, dobra odbrana Partizana i Terens Kinsi sprečili su MZT da pobedi.

ABA liga, 5. kolo:

subota:

Cibona – Cedevita 66:51

Radnički – Olimpija 81:66

Zadar – Mega Vizura 75:81

Krka – Igokea 69:66

nedelja:

MZT – Partizan 69:70

Široki – Budućnost 67:81

ponedeljak:

Crvena zvezda – Solnok 20.30

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    27. oktobar 2013 | 18:46

    Jebi siptareeeeeee

  • Wormer

    27. oktobar 2013 | 19:06

    Poske Petka i onakve utakmice vratiti se i odigrati ni malo laku utakmicu u Skoplju protiv napaljenih na pobedu protiv najbolje ekipe u regionu......to zaista mogu samo najbolji. A to je Partizan gde igraci igraju srcem,svaka cast momci

  • Davor

    27. oktobar 2013 | 19:09

    Sampioniiiiii....!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA