OČEKIVANO: Ivana Španović i Emir Bekrić vladari Balkana!

U jermenskom gradu Jerevanu, naši atletičari dobili priznanje za najbolje na Balkanu

  • 3

Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su za najbolje atletičare Balkana na ceremoniji u jermenskom gradu Jerevanu, organizovanoj od strane Balkanske atletske federacije.

U godini u kojoj je Prvenstvo sveta u atletici bilo ujedno najznačajniji sportski događaj na planeti, čak 14 država našeg poluostrva najbolje su reprezentovali srpski asovi osvajanjem bronzanih medalja u Moskvi. Nagrade su uručili predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov i podpredsednik Svetske federacije Sergej Bubka.

Bekrić je godine već osvajio zlato na Mediteranskim igrama, kao i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u finskom Tempereu. Umesto njega nagradu je primio generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković, koji se zahvalio ABAF-u u njegovo ime i ime njegovog trenera Mirjane Stojanović.

- Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana i predstavlja mi veliku čast što sam to ove godina ja. Činjenica da je dvojica sprskih atletičara dve godine uzastopno dobila ovu nagradu govori da se naša atletika vratila na velika vrata. Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu, i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate - rekao je Bekrić u video poruci.

Naša najbolja atletičarka je zimsku sezonu obeležila pobedom na Balkanskom prvenstvu u dvorani održanom 23.februara u Istanbulu, kada je ujedno postavila i novi nacionalni rekord u dvorani u skoku u dalj 6.73m. Na istom takmičenju Španovićeva je osvojila i srebrnu medalju na 60m – 7.54.

- Više sam nego ponosna što sam prepoznata kao najbolja atletičarka Balkana, s obzirom koliko svetskih zvezda dolazi upravo sa Balkana. Ovaj trofej mnogo znači za moj tim, federaciju i moje fanove. Velika mi je inspiracija za 2014.godinu - rekla je Ivana po dodeli nagrada.

Posle zdravstvenih problema koji su je udaljili sa staze na više od mesec dana, Ivana je odlučila da, iako je imala normu za SP, nastupi na Balkanskom prvenstvu u Staroj Zagori. Balkansko prvenstvo u Staroj Zagori održano je samo dve nedelje pre Moskve bilo je za Ivanu mnogo više od jednog takmičenja.

Španovićeva je u Bugarskoj skočila drugi najbolji rezultat u karijeri 6.76m, ostvarila pobedu, ali i ono najvažnije potvrdila da je spremna za SP u Moskvi, gde je osvojila bronzanu medalju.

Zahvaljujući rezultatu ostvarenom na SP, Ivana je dobila poziv da nastupi za reprezentaciju Balkana na mitingu „Decanation“ u Francuskoj. Srpska atletičarka je u Valensu imala izvanrednu seriju skokova, ona je ponovila svoj najbolji rezultat i nacionalni rekord 6.82m i pobedom timu Balkana donela maksimalan broj bodova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cipiripi

    29. oktobar 2013 | 21:58

    Ovo su vesti, pravi uzor za mlade, a ne Farma i ostale gluposti.

  • Урош

    30. oktobar 2013 | 00:03

    Ретко лепа спортисткиња.. И у свечаном, и у спортском "стилу".. Браво! Ви сте понос свих Срба!

  • Milos Stanisavljevic

    30. oktobar 2013 | 02:43

    Nadam se da su ti Bekricu prijale krofne :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA