Đoković se ipak ne vraća na vrh posle Pariza!

Srpski teniser će od ponedeljka izgubiti 1.500 bodova osvojenih na prošlogodišnjem završnom turniru, tako da bez obzira na rezultat u Parizu, Nadal ostaje broj 1

  • 1

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ipak neće moći da se vrati na vrh ATP liste posle eventualne pobede na Mastersu u Parizu, o čemu se prethodnih dana spekulisalo.

Razlog je pravilo ATP da se bodovi s liste odnose na prethodne 52 kalendarske nedelje, osim u slučaju završnog turnira. Bodovi sa završnog turnira oduzimaju se u ponedeljak posle poslednjeg ATP turnira u godini, a to je upravo takmičenje u Parizu.

Iako Đoković trenutno zaostaje samo 550 bodova za Špancem Rafaelom Nadalom, od ponedeljka on će izgubiti 1.500 bodova koje je osvojio prošle godine za pobedu na završnom turniru u Londonu, tako da ne postoje šanse da po završetku nedelje prestigne Španca.

Teoretski, Đoković može da se vrati ne vrh do kraja godine, ali to umnogome zavisi i od Nadala, koji bi morao mnogo da podbaci kako bi Novaku dao šansu.

Đoković danas startuje u Parizu, verovatno oko 20.30 sati, mečom drugog kola protiv Francuza Pjer-Iga Erbera, 189. igrača sveta, koji je napravio iznenađenje pobedom u prvom kolu protiv zemljaka Benoa Pera sa 6:2, 6:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA