DERBI U ANDERLEHTU: Mitar časti večerom, Luka šiša!

Nekadašnji fudbaleri Partizana i Crvene zvezde koji nastupaju za belgijskog šampiona potpuno su ubeđeni u pobedu bivših klubova u 145. večitom derbiju

  • 0

Za dva dana će biti ili večere ili šišanja u Briselu! Fudbaleri Anderlehta koji su do leta bili u redovima večitih rivala Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević ubeđeni su u pobede Partizana, odnosno Crvene zvezde u 145. derbiju.

U intervjuu za "Sportski žurnal", nekadašnji napadač "crno-belih" Mitrović smatra da je njegov bivši klub kvalitetniji i da može da pobedi večitog rivala.

- Može... Hoće! Prvi smo na tabeli, imamo bolju ekipu. Crvena zvezda je pod pritiskom da mora da pobedi, ali... - rekao je popularni Mitar, koji ističe glavne uzdanice koje mogu da reše utakmicu.

- Naravno, Džigi! Stani, tu su i Živković, pa Jojić...

- Andrija Živković igra fenomenalno, Nemanja Kojić i Beko Fofana su sposobni da nadmudre svaku odbranu. Umalo da zaboravim i Ninkovića, velikog majstora, kadrog da potezom reši utakmicu.

Mitrović je imao savet za debitante u derbiju.

- Savetovao bih debitantima da ne gledaju na tribine, da se isključe iz sveg tog "ludila" i koncentrišu se samo na dešavanja na terenu.

- Hteo sam da dođem u Beograd... Namestilo se da moj Anderleht baš u to vreme igra sa Luvenom. Naravno, raspitaću se za rezultat na poluvremenu. To je jače od mene.

- Ako Partizan pobedi, odvešću ga na večeru. Častiću ceo tim večerom.

Ipak, Luka Milivojević ne veruje da će se to desiti.

- Čestitaće mi uveče u subotu, nemam dilemu. Uvek sam optimista. Imamo bolji tim od Partizana, što će se videti na semaforu - rekao je Milivojević i najavio radikalniji potez od Mitrovića ukoliko Zvezda pobedi.

- Predložiću mu da pobednik šiša poraženog. Znači, ja njega.

Milivojević smatra da trener Stojanović treba da igra sa dva špica u subotu.

- Zvezdini brzi napadači. Dozvoliću sebi da sufliram treneru Stojanoviću, savetujem mu da svakako izvede dva centarfora. Neće pogrešiti ni ukoliko ukaže šansu Kasalici. Rođen je za derbije, nikada ne podbacuje protiv Partizana. Daudine igre me ne iznenađuju, video sam čim je došao prošle zime da je odličan. Definitivno najbolji špic u šampionatu Srbije. Ofanzivnim pristupom ćemo ih srušiti.

A kada je reč o Zvezdinoj defanzivi...

- Svi zvezdaši se slažemo da je defanziva glavna boljka. Greška je što su se štoperski parovi često menjali, tako je bilo i pre Stojanovića. Lazića "nigde nema" već mesec dana, trebalo je pružiti mu podršku posle Voždovca. Tako se gubi samopouzdanje i gube mladi igrači - rekao je Milivojević, dodajući da bi izabrao upravo Lazića i Arauha za štoperski par u subotu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA