Hrvatska rukometašica pregazila majku troje dece, ne ide u zatvor jer nema afere!

Krivični sud u Zagrebu je Ivanu Lovrić, koja je pobegla sa mesta nesreće koju je izazvala, osudio na kaznu zatvora od godinu i šest meseci, ali joj je izrečena uslovna kazna jer je profesionalna rukometašica

  • 5

Rukometna reprezentativka Hrvatske Ivana Lovrić, koja je automobilom u oktobru prošle godine usmrtila Vesnu Petrović, dobila je uslovnu kaznu, što znači da neće u zatvor ako u roku od pet godina ne počini novo krivično delo.

Prema policijskom izveštaju, uviđajem je utvrđeno da je 28-godišnjakinja privatnim automobilom marke "opel korsa" naletela na 33-godišnju ženu, inače majku troje maloletne dece, koja je prelazila ulicu preko pešačkog prelaza. Rukometašica je bez zaustavljanja nastavila vožnju, pobegla s mesta nesreće i nije zvala ni Hitnu pomoć ni policiju.

Na telo žene je potom naleteo i privatni automobil marke "ford fokus", kojim je upravljao 51-godišnji Ferdo Ljevar. Protiv njega i Lovrićeve su podnete krivične prijave. Nakon saslušanja pokrenut je proces, a Ivana je puštena na slobodu i ni dana nije provela u zatvoru, dok je Ljevar proveo osam dana.

- Neverovatno je da mene niko na sud nije zvao za svedoka, niti je ko zvao mog advokata da je suđenje počelo. Sve sam se sam raspitivao i tako saznao za ovu sramotnu presudu. Mene su nakon nesreće zadržali nedelju dana u istražnom zatvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke, a Ivanu Lovrić nisu. Ona nije ni dana provela u zatvoru, a uzrokovala je smrt mlade žene i još pobegla s mesta nesreće - u šoku je Ferdo Ljevar.

- Nakon što je presuda izrečena, otac pokojne V. Petrović Nenad Bazina od šoka i tuge nije mogao ni da progovori. On je iz BiH dolazio na svako ročište. Sud je utvrdio da je Ivana Lovrić kriva i oko toga nije imao nikakvih sumnji. Jasno je da se ovde radi o ubistvu iz nehata, a kasnijim nalazima utvrđeno je da je Ivana Lovrić, koja je nesreću počinila u ranim jutarnjim satima, bila pod uticajem alkohola - rekao je za hrvatski "Index" advokat Šimun Babić.

Krivični sud u Zagrebu Ivanu Lovrić je proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od godinu i šest meseci, pa je izrečena uslovna kazna, javlja "Index.hr". Sud je svoju odluku obrazložio činjenicom da se radi o profesionalnoj rukometašici oko koje ranije nije bilo nikakvih afera i koja do sad nije imala prekršaje.

- Pitam se kakvu poruku sud šalje ovakvom presudom prema ostalim profesionalnim sportistima ako nečiji život vredi uslovnu kaznu. Na tu će se presudu kasnije sigurno još neko pozivati jer imamo sudsku praksu koja se zasniva na ranijim presudama. A moram naglasiti kako je čudno da se jedna profesionalna sportistkinja vraća u ranim jutarnjim satima iz izlaska pod uticajem alkohola - rekao je advokat Babić, koji je primetio potpunu medijsku tišinu i izrazio čuđenje da niko od medija nije pratio suđenje.

Adovakt Lovićeve Tomislav Grahovac je kratko prokomentarisao:

- Presuda je objavljena, to je prvostepena odluka, ali ja nisam ništa dobio napismeno. Tek kad dobijem odluku suda, tad ćemo videti šta dalje i odlučiti hoćemo li se žaliti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    31. oktobar 2013 | 11:56

    Gore nego Srbistan.

  • milos

    31. oktobar 2013 | 12:56

    Pa da je zgazila Šteficu ili Domoljuba,Domogoja ili kakva već sebi imena daju mozda bi i zakačila neki dan zatvora!Ali posto je Vesna od oca Nenada pa još i Petrovic dobiće plaketu!:((

  • baccko

    31. oktobar 2013 | 15:53

    uzeti zakon u svoje ruke,oko za oko zub za zub,život za život pa da vidiš kako bi svi vodili računa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA