Bivši golman Bartez postao auto-moto šampion Francuske!

- Čak i u 35. godini možete da budete dobri, a tada sam upravo završio svoju fudbalsku karijeru - rekao je nekadašnji golman Mančester junajteda

  • 1

Nekadašnji golman Mančester junajteda i francuske reprezentacije Fabijen Bartez je posle fudbalske karijere prešao na svoju drugu strast - auto-moto sport. Francuzu očigledno prija volan koliko i golmanske rukavice, s obzirom na to da je postao šampion francuske GT moto-sport serije kao vozač ekipe Sofrev ASP.

Bartez je sa svojim klupskim kolegom imao 21 poen prednosti u odnosu na rivale u generalnom plasmanu. Četiri puta je završavao na pobedničkom postolju vozeći ferari 458 Italija GT, automobil koji postiže više od 330 kilometara na sat.

Automobilsku karijeru Bartez je započeo 2008. godine kada se povukao iz fudbala.

- Oduvek me je fascinirao auto-moto sport, čak i dok sam igrao fudbal. Intrigirao me je, želeo sam da uđem u suštinu, da razumem kako stvari funkcionišu i kako je biti u tim vozilima. Razlikuje se dosta od fudbala. Čak i u 35. godini možete da budete dobri, a tada sam upravo završio svoju fudbalsku karijeru - rekao je Bartez.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA