PAO UTIŠAO PIONIR: Zvezda časno izgubila posle produžetka (FOTO)

Panatinaikos posle preokreta i dodatnih pet minuta u drugom delu uspeo da savlada ''crveno-bele'' rezultatom 90:86

  • 24

Muk u "Pioniru"! Imala je Crvena zvezda plus 15 na poluvremenu, armiju navijača iza sebe, ali su košarkaši Panatinaikosa preokretom u drugom delu i posle produžetaka uspeli da slave rezultatom 90:86 (33:48) i tako ostave ''crveno-bele'' bez ijedne pobede u Grupi D.

Gosti su u Beograd došli kao šestostruki evropski prvaci i veliki favoriti s obzirom na igrački kadar, ali i ime koje poseduju, ali ih je na početku sasekla fantastična atmosfera u "Pioniru", a potom i Zvezdini košarkaši, koji su prikazali najbolju partiju ove sezone.Trojkom Šilba 10 sekundi pre kraja Zvezda je izjednačila na 74:74, čime se otišlo u dodatnih pet minuta, gde su gosti iskustvom uspeli da zabeleže drugu pobedu u Grupi D.

Junak trijumfa ''zelenih'' bio je Papas sa 26 poena, ali i iskusni Dijamantidis, koji se nije video 38 minuta, ali je sa pet poena u najvažnijim momentima trasirao put preokreta koji je potvrđen tek nakon produžetka. Na kraju je zabeležio solidnih 12 poena za njega. Maciulis je dodao 14, a Batist 13 poena.

S druge strane kod Zvezde su dominirali Dženkins (17) i Šilb (19), ali i Blažič, koji je meč završio sa 14 poena. Dvocifreni su bili i Katić (12) i Radenović (10), koji su meč završili pre kraja zbog pet ličnih grešaka.

Čvrstoća u reketu, sjajna zonska odbrana, mirne ruke Zvezdinih bekova glavni su ''krivci'' az fenomenalno prvo poluvremena Zvezde kada su vodili 15 razlike. Međutim, sve je ''palo u vodu'' posle uvodnih minuta treće četvrtine, kada je PAO serijom od 12:0 stigao Zvezdu. Držali su ''crveno- beli'' prednost sve do poslednja dva minuta, kada je PAO preokrenuo i držao klljuč pobede sve do pomenute trojke Šilba za produžetke.

U nastavku je viđena igra živaca, kada je presudilo iskustvo gostiju koji su sa dve trojke otvorili dodatnih pet minuta i tu prednost su sebično čuvali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Zvezdi je ovo bio treći poraz, čime je zakucana za dno tabele, dok je PAO ostvario drugu pobedu.

TOK MEČA:

Nije se Zvezda uplašila veličine protivnika i već od samog početka ''crveno-beli'' su oštro krenuli. Nisu posustajali ni kada je PAO, predvođen Batistom, imao 11:6 uz osam poena gorostasnog centra.

Međutim, tada su na scenu stupili Blažič i Dženkins, koji su trojkama prebacili prednost na stranu Zvezde koju nisu ispuštali sve do kraja prvog dela. Amerikanac je postigao osam poena uz dve trojke, dok je Jaka ubacio pet koševa, koliko i Šilb, za plus četiri na kraju prve četvrtine − 26:22.

Kako su završili prvu, "crveno-beli" su tako započeli i drugu četvrtinu. Prednost ni u jednom trenutku nije ugrožavana. Štaviše, rasla je iz minuta u minut, zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i fenomenalnom Jaki Blažiču, koji je sa par trojki i zakucavanjem doneo Zvezdi najveću prednost minut pre kraja poluvremena (48:33), što je na kraju bio i konačan rezultat posle prvih 20 minuta.

Kao i u meču protiv Makabija i Lokomotive Zvezda je doživela ''crne minute'', što je PAO iskoristio i serijom od 12:0 stigao na minus tri (48:45). Domaći tim punih pet minuta nije uspeo da pogodi koš sve do poena Ivana Radenovića kada se Zvezda probudila i vratila se u život.

Trojka Šilba odvela je ''crveno-bele'' na plus 10, a "Pionir" je ponovo eksplodirao. Do kraja četvrtine Zvezda je uspela da održi osam razlike, čime se i ušlo o poslednju deonicu − 56:48.

Rovovska borba viđena je u poslednjoj deonici, kada je PAO stigao na minus četiri tri minuta pre kraja. Proradile su trojke Grka u najnezgodnijem trenutku za Zvezdu, a iskustvo ''zelenih'' na kraju je presudilo Zvezdi, koja nije imala ideju u napadu čitavu poslednju deonicu. Ipak, 20 sekundi pre kraja Šilb pogađa trojku za 74:74, a Dijamantidis nije pogodio za dva poena, tako da je meč otišao u produžetke.

Sa dve uvodne trojke na početku produžetka PAO je stekao osetniju prednost, koju je čuvao sve do kraja meča. Zvezda je uvek bila za korak ispred i nije uspela da anulira vođstvo ''zelenih'', koji su dobru igru u drugom delu potvrdili poenima Maciulisa za konačnih 90:86.

Crvena zvezda Telekom - Panatinaikos 86:90 (26:22, 22:11, 8:15, 18:26, 12:16)

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Mitrović 2, 4sk, Lazić, Blažič 14, Simonović 7, 7sk, Marjanović 4, 3sk, Radenović 10, Katić 12, 5sk, Ristić, Nelson 1, Dženkins 17, 3sk, 2as, Šilb 19, 3sk, 5as.

PANATINAIKOS: Bramos 9, 3sk, Kari, Batist 13, Focis, Ukić, Lazme 7, 3sk, Mavrokefalidis 7, Dijamantidis 12, 3sk, 9as, Gist 2, Papas 24, 2sk, Janković, Mačijulis 14, 4sk.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc ImperIum

    1. novembar 2013 | 22:52

    Vi ste bre jednostavno luzeri!

  • Nikola

    1. novembar 2013 | 22:57

    Kakvo smaranje od navijanja.navijam za zvezdu ali ne mogu sebe da zamislim da pevam pesme dunjicu,cedi ili da nesto mrmljam na grckom

  • Wormer

    1. novembar 2013 | 22:50

    Trpaj limenke sekundarske Xaxaaxxaxaaxas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA