KRVAVE ZADUŠNICE: Sve tuče Grobara i Delija pred 145. derbi! (FOTO) (VIDEO)

Sukobi navijača dva tima, kao i navijača sa policijom počeli su još tokom dana kao uvertira za utakmicu, a policija je uhapsila 40 izgrednika pre, tokom i posle utakmice. Među uhapšenim osobama su četiri maloletnika. Ukupno je povređeno pet osoba

  • 20

Večiti fudbalski derbi, 145. po redu, između Crvene zvezde i Partizana kao i uvek do sada doneo je nove sukobe navijača na ulicama Beograda, a i šire, tačnije gde god ima pristalica ova dva tima.

Meč je odigran na zadušnice, a nažalost bilo je i teže povređenih, ali su njima povrede sanirane i nisu u životnoj opasnosti. Takođe, pričinjena je velika materijalna šteta kako na objektima, tako i na kolima  i na stadionu Marakana, koja je gorela.

Sve je počelo u prigradskom naselju Umka gde su se potukli navijači koji su pošli na utakmicu u Beograd, a pretpostavlja se da su navijači Zvezde sačekali i napali navijače Partizana iz Obrenovca.

Kako nezvanično saznajemo, Zvezdini navijači su napali navijačku grupu "Head hunters". U tuči su korišćene motke, štangle, baklje...

TUČA U BRČKOM

Sukobi pristalica večitih rivala su se nastavili nešto kasnije, ali mnogo dalje u Bosni, tačnije u Brčkom!

Na izlazu iz Brčkog prema Bijeljini došlo je do tuče oko 13 časova ispred jednog kafića, kada su u tri kombija Zvezdini navijači prolazili kroz Brčko, idući na 145. derbi u Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama nekih od očevidaca do sukoba dve navijačke grupe došlo je ispred jednog kafića, kada su u tri kombija Zvezdini navijači prolazili kroz Brčko, idući na 145. derbi u Beograd.

Epilog je nekoliko povreda glava, kao i veća materijalna šteta vidljiva na razbijenim automobilskim staklima na parkingu ispred kafića.

GROBARI PREBILI PADOBRANCE

Na sat vremena, pre početka utakmice navijači Partizana su napali i tukli padobrance koji su se spustili na centar terena.

Performans padobranaca koji su sleteli na centar terena sa dve zvezdine zastave i na taj način želeli crveno-belima da uveličaju ovu fudbalsku svetkovinu pošao je naopako.

Rezignirani Grobari, njih nekoliko preskočilo je ogradu i uletelo u teren, željni sukoba. Gađali su ih bakljama, krenuli gnevno ka njima, ali je policija pravovremenom reakcijom sprečila veći incident.

 

MEĐUSOBNA TUČA GROBARA NA TRIBINI

Pred sam početak meča došlo je do sukoba dve najvijačke frakcije Grobara i Zabranjenih.

Odmah po ulasku na istočnu tribinu stadiona, tačnije u kavez koji je namenjen odvojenoj frakciji Grobara – Zabranjenima, izbili su incidenti između dve grupe pristalica Partizana.

 

Dok je sa severne tribine grmelo "Ubij Grobara", dve frakcije su se gađale bakljama, prozivale, sve je pretilo da se otme kontroli, pa je morala da uleti žandarmerija na južnu tribinu.

MARAKANA GORELA

Na kraju ovog krvavog derbija navijači Partizana sva dešavanja i sukobe tokom dana začinili su paljenjem vatre na južnoj tribini.

U jednom momentu Grobari su napravili bakljadu u uvodnim minutima drugog poluvremena.

Nakon toga su počeli da pale zastavice koje su koristili kao rekvizite u prvom poluvremenu.

Zapaljeno je nekoliko malih vatri,a onda su se sve one stopile u ogromnu vatrenu stihiju koja je pretila da napravi još veću materijalnu štetu.

Nakon završetka utakmice u 20 sati i 20 minuta jedan navijač je pao sa tribine, on je hospitalizovan 

Policija navodi i da je u 20 i 55 kamenovan autobus na liniji 46 kome su oštećana stakla.

EPILOG: Policija je uhapsila 40 navijača Partizana i Crvene zvezde pre, tokom i posle utakmice. Među uhapšenim osobama su četiri maloletnika.

Protiv 37 uhapšenih će biti podnete prekršajne prijave uglavnom zbog posedovanja pirotehnickih sredstava, a protiv trojice krivične prijave zbog droge i nasilja na javnom skupu.

Ukupno je pet povređenih osoba.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    2. novembar 2013 | 23:06

    Kakvi degeni ....

  • sladjanab

    2. novembar 2013 | 23:08

    Treba im zabraniti uopste da gledaju utakmice na stadionu. Maksimalno osuditi huligane!!!!!

  • NiK

    2. novembar 2013 | 23:10

    Stoka ! Sve to poslati na njive pa neka se tamo istresaju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA