NINKOVIĆ: Kacigu uramljujem, majka se najviše brinula tokom derbija!

Zvezdin vezista poručuje da bi za dva dana trebalo da skine konce i da tokom 145. večitog derbija nije bilo prljavih startova igrača Partizana nad njim

  • 3

Epitet junaka na 145. večitom derbiju zaslužio je Miloš Ninković. Zvezdin vezista je na terenu još jednom dokazao da je više nego bitan šraf u igri "crveno-belih", pa čak i kad igra sa povredom čela zbog koje ima 12 šavova. Bez obzira na to, Ninković je nastupio na derbiju i glavom asistirao Partizanovom defanzivcu Milanu Obradoviću da postigne autogol, dovoljan za Zvezdin trijumf.

- Isto bi učinio svaki fudbaler. U tom trenutku i ne razmišljaš da li imaš kacigu ili ne, da li možeš da se povrediš... Postupio sam kako je jedino bilo logično. Ovakvi detalji se nikada ne zaboravljaju, okolnosti su bile specifičnije i ragbi kapa u kojoj sam pobedio prvi derbi u karijeri će biti uramljena - rekao je Ninković posle previjanja rane.

- Imao sam zaštitu ispod kape, rana nije krvarila i sve je ispalo dobro. Za dva dana bi trebalo da mi skinu konce.

Igrao je u derbiju na svoju odgovornost, a zna se ko je najviše zbog toga brinuo.

- Majka je najviše brinula što povređen ulazim u derbi - rekao je vezista, koji ističe da nijedan od Partizanovih fudbalera nije koristio povredu.

- Utakmica je bila fer, dobio sam samo jedan udarac u žaru borbe. Nije bilo namere, niti prljavih startova.

Izostanak kapitena "crno-belih" Saše Ilića bilo je iznenađenje i za Ninkovića.

- Nisam očekivao takav Rašovićev potez. Mislio sam da će igrati i on i Đemba Đemba. Kamerunca ne poznajem mnogo, vredi čim je bio u Mančester junajtedu. Dobili smo ih na iskustvo. Sale mnogo znači ekipi Partizana. Trener je bio sa njima stalno i verovatno je procenio da su Gulan i Marković u boljoj formi. Daleko od toga da su oni loši igrači.

Da je prikazani fudbal na "Marakani" bilo neubedljiv, svestan je i nekadašnji igrač kijevskog Dinama.

- Pali smo po običaju u drugom poluvremenu, ne znam iz kog razloga se to stalno dešava. Ilić ume da razigra celu ekipu, stalno gleda napred. Bilo je teže, ali smo uspeli da ga zaustavimo. Kompletna defanziva nam je bila dobra.

- Imali smo mnogo propuštenih prilika da se priključimo Partizanu, bila je ovo poslednja šansa. Ne daj bože da smo izgubili, bilo bi teško vratiti se sa minus sedam.

- Čini mi se da nam je Partizan napravio najmanje šansi na "Marakani" u ovoj sezoni, više su nam pretili Jagodina, Donji Srem, Radnički... Iskreno, nismo ni mi imali izgledne prilike. Samo su bodovi važni. Svima nam je pao kamen sa srca, vidi se to na svakom koraku. Obradovali smo navijače posle dužeg vremena, nadam se da će nas ova pobeda još više ujediniti - rekao je Miloš Ninković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA