Partizan razočaran saopštenjem Zvezde, zove državu da sredi huligane!

Crno-beli ocenili pogrešnim svaljivanje krivice za nerede na navijače samo jednog kluba, uz podsećanje na prošlost kada je i njihov stadion bio poprište divljanja protivničkih simpatizera

  • 4

Fudbalki klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom incidenata na 145. "večitom derbiju" u kojem je poražen od Crvene zvezde 1:0, kada je rezultat ostao u senci navijačkih nereda na južnoj tribini našeg najvećeg stadiona, popularne Marakane.

Saopštenje prenosuimo u celini:

"Poštovani navijači Partizana, ljubitelji fudbala,

Srpski fudbal je ponovo poslao u svet ružnu sliku o sebi. Kao i mnogo puta do sada posle „večitog derbija“ se ne priča o golovima, igri i igračima, već o incidentima, obračunima navijača na stadionu, ulicama i drumovima Srbije …

Razočarani smo saopštenjem našeg „večitog rivala“. Svaljivanje odgovornosti na navijače jednog kluba, zatvaranje očiju pred očiglednim i dubokim problemima ne vodi njihovom rešavanju, može da bude samo kontraproduktivno.

Ne želimo da polemišemo i licitiramo čiji su navijači bolji ili gori, ali moramo da podsetimo na „večiti derbi“ 08.04.2009. godine kada je na Stadionu Partizana spaljeno i uništeno 1.125 stolica na severnoj tribini, na 18.05. ove godine kada je spaljeno i uništeno 535 stolica, na utakmicu od 26.11.2011. godine kada su na stadionu „Crvene zvezde“ igrači Partizana gađani pirotehničkim sredstvima i u poluvremenu nisu mogli da dođu do svlačionice.

Tada se nije adekvatno reagovalo i lančano nasilje se nastavilo. Crna lista incidenata je, na žalost, dugačka. Budimo pošteni jedni prema drugima i priznajmo da je, da su se pravila strogo primenjivala, većina „večitih derbija“ u poslednjih petnaestak godina mogla da bude prekinuta, a neki nisu trebali ni da otpočnu.

Najveće žrtve ovog stanja su fudbalski sport i fudbalski klubovi, pokrenimo zajedničku akciju da onaj ko poseduje moć i sredstva, a to je država i državni organi, likvidira, uz našu pomoć, nasilje na sportskim borilištima. Uvereni smo da i naši sportski rivali iz FK „Crvena zvezda“ dele to mišljenje.

 

Ne slažemo se sa metodom pritiska na disciplinsku komisiju i takmičarske organe i pozivamo ih da incidente sa poslednjeg „večitog derbija“ sankcionišu u skladu sa propisima. Svako treba da bude svestan svoje odgovornosti i da prihvati zakonski izrečenu kaznu. Naravno, i propise i njihovu primenu u praksi treba menjati, jer trenutno jedino klubovi snose posledice nasilja na sportskim priredbama.

Priključujući se opštoj osudi svih incidenata koji su se dogodili na stadionu „Crvene zvezde“ i van njega, apelujemo na sve, pre svega na državne organe, sportske organizacije i klubove da zajedničkim snagama odstranimo huligane iz sporta.

Beograd, 05.11.2013. godine,  FK Partizan

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlovič

    5. novembar 2013 | 19:46

    Zvezdino saopštenje je mučno , kao i objašnjenje Džaića o skidanju dresova.očigledno je da ovim ljudima ništa nije jasno.

  • Dejan

    5. novembar 2013 | 22:27

    Gde je bila ovakva izjava posle skidanja trake...hm...u stvari jeste nadj rekao da se zamisli scepovic zašto se to dogodilo o : O

  • baccko

    5. novembar 2013 | 20:11

    da komšiji crkne krava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA