''Santjago Bernabeu'' menja ime u Majkrosoft?

Jedna od najsupešnijih kompanija na svetu potvrdila da su u toku pregovori da stadion madridskog Reala promeni ime, koje je "na snazi" od 1957. godine

  • 4

Postoje izgledi da "Santjago Bernabeu" ode u istoriju! Srećom, ne velelepni stadion madridskog Reala, već "samo" njegovo ime, s obzirom na to da je kompanija "Majkrosoft" potvrdila da je u pregovorima sa klubom o novom sporazumu, koji bi podrazumevao promenu imena stadiona.

- U pregovorima smo. Imamo odlične odnose sa Real Madridom, a nedavno smo i potpisali sporazum sa njihovom fondacijom (dobrotvornom fondacijom Real Madrid). Oni su nama predložili promenu imena stadiona, ali za sada samo govorimo o ovoj mogućnosti - izjavila je Marija Garana, šef španskog odeljenja Majkrosofta.

Madridom kruže glasine i da je avio-kompanija "Emirejts" u istim pregovorima sa Realom, pa će Majkrosoft morati da plati poveću sumu ukoliko želi da jedan od najpoznatijih stadiona na svetu nosi njegovo ime.

Stadion je inače izgrađen pri kraju Drugog svetskog rata, a zvanično je otvoren 14. decembra 1947. godine. Tada je nosio ime "Šamartin" i imao je kapacitet od 75.000 gledalaca. Danas je taj broj 80.354. Od 1957. godine stadion nosi ime po dugogodišnjem predsedniku kluba Santjagu Bernabeuu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    7. novembar 2013 | 09:13

    Aj da se fudbal više ne igra, ništa više nije sveto! Da li bi vam amerikanci kupili i bulju kad bi je ponudili?

  • Rr

    7. novembar 2013 | 09:18

    Novac cini cuda..sramota za legendu

  • ...

    7. novembar 2013 | 12:01

    Ako mi verujete , fudbal sam voleo najvise na svetu ali onako objekivno sve to gubi draz i postaje besmisleno...sve je napravljeno da se nama navijacima uzmu pare ! Te plate , kladionice , sudije , menadzeri , uefa , fudbalski savezi, sponzori , marketing , tv prenosi i sve ostalo je unistilo fudbal ! Prosto i jednostavo se sve vrti oko para sto je odvratno ,ali je tako postavljen sistem i u zivotu pa je nekako i normalno da bude i u fudbalu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA