Blekburn potvrdio: Samba u Anžiju

Kapitenu Blekburn Roversa konačno se ostvarila želja da promeni sredinu i pojačaće klub Gusa Hidinka

  • 0

Defanzivcu Kristoferu Sambi koji je duže vreme nezadovljan u Blekburnu, konačno se ostvarila želja da izdestvuje transfer u veći klub. Ili bar ambiciozniji, pošto ruski Anži sigurno nije veće ime od Blekburna ali naredne sezone će verovatno igrati evro-kupove.

Iako je Samba neophodan ekipi sa "Ivud parka" u borbi za opstanak, menadžer Roversa Stiv Kin bio je primoran da pusti jednog od svojih najboljih igrača. Klub iza koga stoji prebogati Sulejman Kerimov ima velike ambicije u nastavku šampionata Rusije, u kome trenutno zauzima osmo mesto.

Dovođenje jednog od najboljih defanzivaca Premijer lige svakako će pomoći anžiju da se domogne mestakoje vodi u Ligu šampiona. Blekburn nije mogao da odbije ponudu od 12 miliona funtistamenog defanzivca. Samba je došao u Blekburn Roverse iz Herte za 400 hiljada funti, pre pet godina.

Anži se takođe interesovao i za Andreja Aršavina, ali je igrač Arsenala odbio da prođe u klub iz Dagestana i umesto toga vratio se u matični Zenit. Zato se Kerimov sad okrenuo Džon Obi Mikelu. Nigerijski reprezentativac potvrdio je da postoji interesovanje ruske ekipe i da su ga već konaktirali.

- Istina je da me je rukovodstvo Anžija kontaktiralo. Oni razmatraju mogućnost da me dovedu u Rusiju, ali ja im još nisam odgovorio. Volim Čelsi i još nisam odlučio o odlasku - izjavio je Mikel.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA