Đoković nadvisio Del Potra i obezbedio polufinale!

Srpski šampion u drugom kolu B grupe završnog mastersa savladao Argentinca sa 6:3, 3:6, 6:3 i kolo pre kraja osigurao prolaz dalje kao prvi u grupi

  • 1

Novak Đoković ne može na prvo mesto ATP liste do kraja godine, ali može do odbrane trofeja na završnom turniru u Londonu.

Posle teške pobede nad Federerom, Novak je nešto lakše u drugom kolu B grupe savladao Huana Martin a del Potra. Rezultat je bio 6:3, 3:6, 6:3, a sva tri seta kao da su preslikana.

Teniser koji je prvi imao servis u setu, napravio bi brejk u šestom gemu i sačuvao tu prednost do kraja. Na našu sreću to je dva puta bio Đoković, koji je ovim trijumfom obezbedio ne samo polufinale, nego i prvo mesto u grupi, tako da se pre finala verovatno neće sastati sa Rafaelom Nadalom.

Novak je u 14 mečeva sa Del Potrom ostvario 11 trijumfa, u ovoj godini bilans mu je 5:1.

Argentinac je od starta krenuo vrlo agresivno i u uvodnom gemu stigao do dve brejk lopte, koje je Đoković uspeo da spase, prvo servisom, a onda i u maratonskoj razmeni od 29 udaraca, tako da je Novak ipak poveo sa 1:0.

U četvrtom gemu red je bio na Đokovića da zapreti oduzimanjem servisa, imao je tri brejk lopte, ali Del Potro stiže do 2:2.

Sledećom prilikom kada je Argentinac servirao, Novak je ponovo došao do brejk lopte, posle još jedne dugačke razmene. Tada se Del Potro izvukao, ali ne i sledeći put i Đoković je poveo sa 4:2, a zatim i 5:2 posle uspešnog servis gema.

Stečenu prednost Novak je rutinski sačuvao, u devetom gemu bez izgubljenog poena došao je do 6:3 i 1:0 u setovima.

Teniseri su u nastavku uspešno branili servis, Novak nešto lakše, do šestog gema, kada se našao u zaostatku 15:40. Del Potro je iskoristio priliku i poveo 4:2.

Stečeni kapital Južnoamerikanac nije proćerdao i uveo je meč u treći set.

Posle relativno "normalnog" početka odlučujućeg seta, Đoković se našao u problemu kod 15:40. Delom dobrim udarcima, delom greškama protivnika, spasao je dve brejk lopte, što je bilo ohrabrenje za nastavak meča.

Ono što se dugo čekalo, da Novak ponovo oduzme servis Del Potru, dočekano je u šestom gemu. Đoković nije dozvolio potom nikakve nedoumice, iskoristio prvu meč loptu i u završnom gemu bez izgubljenog poena plasirao se u polufinale.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA