FEDERER: Verujem u antidoping sistem

Švajcarski teniser rekao je da ima potpuno poverenje u antidoping sistem, kao i da bi igrači trebalo više puta tokom godine da se testiraju

  • 7

Posle presude koja je Viktora Troickog odvojila sa terena na godinu dana, svetska teniska javnost je postala preplavljena komentarima o funkcionisanju antidoping kontrole u "belom sportu".

Posle Rafaela Nadala, Novaka Đokovića kao i mnogobrojnih drugih teniskih asova koji su stali u odbranu Troickog, Rodžer Federer je u današnjoj izjavi rekao kako veruje antidoping sistemu kao i da bi igrači trebalo češće i rigoroznije da se testiraju.Federer je na nekoliko ličnih primera naveo kako su retka testiranja, kao i da maksimalno optužuje ovakav vid prevare. Što se tiče konkretno dešavanja u vezi sa Troickim, Federer je rekao:

- Gledajte, ja ne znam kako je tekao razgovor. To je veoma je važno. Pratilac, odnosno osoba koja je na testiranju sa vama, nekada uopšte ne znate ko je to. Nekada su i oni obazrivi jer vas testiraju nakon izgubljenog meča i vi ste veoma besni. Mislim da bi trebalo da se barem predstave i kažu vam o čemu se radi.

- Onda morate u toalet, a ne možete da idete u toalet. To mi se jednom dogodilo i taj momak je bio pored mene cele noći. Onda postane komplikovano. Ali kada vam zatraže uzorke jednostavno im date, bez obzira na to kako se osećate. Žao mi je. Ako sutradan uradite test, to onda nije to zbog toga šta je moglo da se dogodi tokom noći. Ja verujem u njihove odluke. Mislim da je veoma važno da im date uzorke kada vam traže - rekao je Rodžer Federer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    7. novembar 2013 | 20:49

    Realno da se umesto Viktoru ovo desilo Nadalu, Federeru mi bi svi rekli pa da nije dosao zato sto se dopinguje. Zao mi je Viktora ali ako ja znam pravila zna ih I on.

  • Bogoje

    7. novembar 2013 | 20:20

    Samo da je protiv onog sto kaze Djokovic,more deri ga Nole ko musa jarca. Do skora sam ga cenio ko sportistu ali "Jesi krme"deda....

  • Samo ja

    7. novembar 2013 | 20:04

    'Ajmo sad pljuvanje po Federeru jer nije branio Viktora. Realno covek je u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA