"Grobari" doneli baklje na Marakanu u kombiju!

U izveštajima službenih lica potencirani su mnogi propusti u organizaciji, a među njima je i samo letimično pregledanje vozila kojim je dopremljen pirotehnički arsenal i ostali rekviziti

  • 8

Kako prolaze dani od 145. derbija Crvene zvezde i Partizana, tako se otkrivaju novi detalji o tome kako se desilo da utakmica umesto da bude svetkovina fudbala, padne u senku navijačkog divljanja.

U izveštajima službenih lica i ljudi koji su učetvovali u organizaciji meča stoji podatak da su baklje i ostali navijački rekviziti dopremljeni na južnu tribinu našeg najvećeg stadiona kombijem, koji jedva da je prekontrolisan, piše Sportski žurnal.

Glavni za bezbednost na već zloglasnom večitom derbiju Sveta Radosavljević, Đorđe Caran i Miodrag Lakčević istakli su da je kombi vozilo, parkirano kod juga Marakane, samo letimično pregledano u 16.15, nešto manje od dva sata pre početka meča. Pregled su izvršili pripadnici Žandarmerije, međutim posle toga navijači su unosili šta su hteli bez ikakve kontrole, a propusti redarske službe ocenjeni su nedopustivim.

Takođe, i na delu tribine gde su bili takozvani "Zabranjeni", njih oko hiljadu, nije bilo sve kako treba, uprkos prisustva Žandarmerije i konjice. Redari, kojih je ionako bilo mnogo manje nego što je trebalo, pretresali su navijače, ali i tu uz mnoštvo propusta, pa se može konstatovati da se sve otrglo kontroli i pre početka "večitog derbija".

Da je zaista tako mogli su da se uvere svi koji su gledali utakmicu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blok45

    8. novembar 2013 | 01:56

    A kako su na sever uneli baklje?

  • inkognito

    8. novembar 2013 | 01:23

    Izvinte molim vas ,a kako li su cigani uneli onaj vatromet,pa ni za novu godinu u Pariz se ne ispali onoliko raketa .

  • Pedro

    8. novembar 2013 | 09:09

    Organizator derbija je Zvezda i ona obezbeđuje ulaz na stadion.Zatvoriti PEČURKANU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA