Svemoćni Vejd za trijumf Majamija, sedam poena Antića u porazu Atlante (VIDEO)

Fenomenalni bek najzaslužniji za trijumf "'vreline'' nad Klipersima sa 102:97, sa 29 postignutih poena. Bivši centar Zvezde gledao prvu pobedu Denvera u sezoni

  • 0

Šampion NBA lige je uhvatio ritam! Zahvaljujući fenomenalnom Dvejnu Vejdu, koji je bio svuda po terenu, košarkaši Majamija su savladali Los Anđeles Kliperse sa rezultatom 102:97 za treću pobedu u nizu.

Imali su Klipersi prednost na poluvremenu, ali je u nastavku proradio fenomenalni Vejd, koji je 11 od svojih 29 poena postigao u poslednjoj četvrtini meča. Takođe, ovo je bilo prvi put posle nešto više od pola godine da je Vejd vezao četiri meča na kojima je ubacivao više od 20 poena, a Majami je pobedio 51 meč od ukupno 57, kada je sjajni bek prelazio kotu 2o, računajući od juna 2012. godine.

- Znam da mogu da igram košarku i znam šta mogu da uradim kada sam zdrav - rekao je Vejd posle meča.

Od ostalih košarkaša ''vreline'' treba istaći 18 poena i deset skokova Lebrona Džejmsa kao i dabl-dabl učinak Krisa Boša (12p, 10sk). Klipersima u ovom meču nije pomogla ni odlična igra Blejka Grifina, koji je ubacio 27 poena uz 14 skokova. JJ Redik je dodao 15, Kraford 14 dok je Kris Pol na 11 poena dodao i 12 asistencija.

Trener Denvera Brajan Šou sigurno neće zaboraviti 7. novembar jer je došao do prve pobede u NBA ligi iako je morao dobro da se pomuči s obzirom na to da su ''Nagetsi'' slavili protiv Atlante sa rezultatom 109:107.

- Osećam se kao da je pao veliki teret s mojih pleća. Mada, nije bilo uopšte lako - rekao je Šou posle meča koji je Atlanta mogla lako da dobije pošto je Pol Milsam imao šut za pobedu 1,9 sekundi pre kraja, ali nije pogodio bez obzira na to što je do tada ubacio 29 poena i imao 10 skokova.

Najzaslužniji za trijumf Denvera bio je Taj Loson sa 23 poena i osam asistencija. Robinson je dodao 14, a Mekgi 14 poena. S druge strane, pored raspoloženog Milsama dobru partiju je pružio Al Horford sa 21 poenom, Korver je ubacio 16 dok je nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i Crvene zvezde Pero Antić meč završio sa sedam poena i četiri skoka.

Lejkersi slave Stiva Blejka! Košarkaš ''jezerdžija'' pogodio je trojku na 1,3 sekunde pre kraja meča, čime je obezbedio trijumf protiv Hjustona sa rezultatom 99:98. Imale su ''rakete'' poslednji šut za pobedu, ali Beverli nije bio precizan.

Zanimljivo je bilo gledati doskorašnjeg košarkaša Lejkersa Dvajta Hauarda kako nosi dres Hjustona posle ugovora na 88 miliona koji je potpisao na početku ove sezone, ali njegovih 15 poena i 14 skokova nisu pomogli Hjustonu da zabeleži petu pobedu.

Ubedljivo najbolji pojedinac bio je as Hjustona Džejms Harden, koji je postigao 35 poena uz devet skokova, Lin i Parsons su dodali po 16 uz pomenutih 15 poena Hauarda. ''Jezerdžije'' je do trijumfa vodila timska igra, u kojoj su Meks, Džonson i Blejk postigli 18, 16 odnosno 12 poena koliko je zabeležio i veteran Stiv Neš. Španski internacionalac Pau Gasol nije bio u elementu pošto je za pola sata igre zabeležio samo dva poena, ali je imao i 12 skokova.

REZULTATI:

Hjuston - LA Lejkersi 98:99

Majami - LA Klipersi 102:97

Denver - Atlanta 109:107

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA