ČOVIĆ: Zvezda neće biti instant klub!

- Nismo želeli da od Zvezde napravimo instant proizvod, već stabilan klub na zdravim osnovama - rekao je predsednik ''crveno-belih'' košarkaša

  • 6

Čekali su navijači Crvene zvezde i dočekali da se njihovi košarkaši posle 14 godina raduju u Evroligi. Posle tri vezana neuspeha zabeležena je zlata vredna pobeda protiv Laboral Kuće u Vitoriji koja je Zvezdu i dalje ostavila u igri za plasman u Top 16, a njihovom predsedniku Nebojši Čoviću izmamila osmeh na licu.

Klub koji je pre dve i po godine praktično bio pred gašenjem polako, ali sigurno postaje stabilan evroligaš, što je i sam Čović potvrdio za klupski sajt.

- Moramo da budemo strpljivi. Imamo kratkoročne planove koji se odnose na pojedine utakmice, ali i dugoročnu strategiju koja za osnovni cilj ima da Crvena zvezda Telekom postane stabilan evroligaš. Za to je pre svega neophodno stvoriti održiv sistem finansiranja po standardima Evrolige, koji će omogućiti dovoljan budžet za kreiranje kvalitetnog tima - rekao je Čović, i dodao:

- Ni po koju cenu ne zapostavljamo rad sa našim talentima. Naša pionirska, kadetska i juniorska ekipa pokazuju veliki potencijal, bez poraza su u dosadašnjem toku prvenstva i to je za sve nas veliko ohrabrenje i dokaz da smo na pravom putu. Zaista nismo želeli da od Zvezde napravimo instant proizvod već stabilan klub na zdravim osnovama. Takav naš izbor koji smo napravili 12. avgusta 2011. godine, kada smo došli u klub, pokazuje se kao ispravan.

Prvi čovek ''crveno-belih'' osvrnuo se i na sam meč u Vitoriji koji je njegov tim rešio u svoju korist sa rezultatom 73:63.

- Kao što nismo previše tugovali i bili suviše razočarani posle nekih poraza u neizvesnim završnicama, tako ni sada nema euforije posle značajne pobede. Ostajemo čvrsto na zemlji svesni da je to bila samo jedna utakmica i da je pred nama još mnogo posla. Fokusiramo se na mečeve koji nam slede, a koji su isto tako jako važni. Ipak, moram da naglasim da za prikazano u Vitoriji stručni štab i igrači zaslužuju sve pohvale - istakao je Čović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Stojke

    8. novembar 2013 | 16:18

    Vi bi da se zuti vrate,pa da ne placate porez

  • stojke

    8. novembar 2013 | 14:41

    Nece dok je Vucic na vlasti...

  • stojke

    8. novembar 2013 | 17:25

    Mislis na Zute Vlahovica- predsednik SD CZ ? Ili na Vesica i Andjelkovica?? Bili ste zuti od glave do pete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA