Humanitarna akcija: Ðoković daruje decu odećom!

Projekat "Odeća za osmeh" koji naš as sprovodi sa kompanijom Uniklo, namenjen je deci izbeglicama, kao i romskoj deci, a zamišljena je tako da svako dete "kupi" ono što mu se dopadne sa vaučerom koji sam napravi

  • 2

Dvodnevna humanitarna akcija za decu “Odeća za osmeh” japanske kompanije “Uniklo” u saradnji sa japanskom nevladinom organizacijom ACC i svetskom teniskom zvezdom Novakom Ðokovićem otvorena je u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Akciju je otvorio ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki poželevši mališanima, kojih je bilo više stotina, da vredno uče i da ostvare svoje snove kao što je to uspelo Ðokoviću.

- Projekat je pre svega namenjen deci izbegloj od konflikata u regionu, kao i romskoj deci. Zamišljeno je da se deci pruži mogućnost ''kupovine'' odeće po izboru, odnosno da svako dete kupi ono što mu se dopadne” - rekao je japanski ambasador agenciji Tanjug.

Prema zamisli organizatora u improvizovanom butiku kompanije “Uniklo” deca će danas i sutra kupovati odeću specijalnim vaučerima koje su sama pravila, a posle toga će imati priliku da upoznaju tradicionalne japanske veštine poput kaligrafije i origamija.

Oba dana deci će se putem video poruke obratiti Novak Ðoković, a ona će izvesti muzičku predstavu u svojoj novoj odeći.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    9. novembar 2013 | 14:58

    POLITICARI,MALO SE UGLEDAJTE NA NOLETA...

  • Duska

    9. novembar 2013 | 17:33

    Nije da pretjerujem,mogao bi mi djete biti,ali covjek je stvarno neponovljiv...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA