Zvezda poražena posle drame! Peterci odlučili učesnika Lige šampiona!

Crveno-beli su golom Marka Avramovića 1.4 sekunde pre kraja meča uspeli da izbore peterce, ali su Italijani imali jače živce i sa 3:2 obezbedili plasman u Evroligu

  • 16

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona! Pro Reko je uspeo da slavi posle boljeg izvođenja peteraca 3:2, iako su crveno-beli imali udarac za izjednačenje! U regularnom delu meča crveno-beli su bili bolji sa 11:7!

Aktuelni prvaci Evrope neće imati priliku da brane tron!

U revanš meču baraža za Ligu šampiona, crveno-beli su jurili zaostatak od četiri gola iz prvog meča, a do potrebne prednosti doveo ih je Marko Avramović 1.4 sekunde pre kraja meča!

Međutim, golman gostiju Tempesti uspeo je da odbrani tri peterca Zvezdinim vaterpolistima, dok su Felugo, Ivović i Joković bili precizni za Pro Reko što je bilo dovoljno za plasman Italijana u najelitnije takmičenje Evrope!

Imali su crveno-beli delfini priliku da produže penal seriju, jer je Denis Šefik u poslednjoj seriji uspeo da odbrani najstrožu kaznu igraču Pro Reka , ali je na drugoj strani i Tempesti odbranio udarac i izrastao u heroja meča.

TOK MEČA:

Sjajno su Zvezdini "delfini" ušli u susret, nošeni fenomalnom podrškom Delija, i golom Filipa Kljajevića načeli mrežu golmana italijanske ekipe Tempestija, a kapiten Andrija Prlainović povećao je prednost sredinom prve deonice. Italijani su se razbudili tek u finišu i preko Mauricija uspeli da smanje rezultat, ali je Rašović prelepim lobom odveo Zvezdu na prvu malu pauzu sa dva gola prednosti.

U drugoj četvrtini, posle brzog gola Italijana, crveno-beli su zaigrali kao u transu i golovima Prlainovića i Vučkovića prvi put stvorili tri gola prednosti, ali su vaterpolisti Pro Reka uspeli da se stabilizuju i do poluvremena smanje na 5:4.

Strahinja Rašović bio je najraspoloženiji igrač Zvezde u trećoj deonici u kojoj je uspeo da postigne čak tri gola, pa je crveno-bele samo jedan gol delio za dostizanje razlike iz prvog meča. Međutim vaterpolisti Pro Reka ponovo su uspeli da odgovore i smanje na 8:6, pred završnih osam minuta.

Veliku borba vodila se na obe strane, a crveno-beli su imali prednost od 10:7 tri minuta pre kraja meča, ali su mreže mirovale do 1.4 sekunde pre kraja kada je Marko Avramović golom odveo meč u peterce!

Crveno-belima je neophodna pobeda veća od četiri gola razlike, kako bi se aktuelni evropski šampion našao u grupnoj fazi najelitnijeg vaterpolo takmičenja, s obzirom da su u prvom meču u Italiji poraženi sa 9:5

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nik

    9. novembar 2013 | 18:36

    svaka cast momci nijedna ekipa nebi ovoliko ubedljivo porazila reko.nema veze zato dupla kruna ako nije tripla.finale prije finala.

  • CZBG

    9. novembar 2013 | 18:29

    BRAVO ZVEZDO!

  • Kole =P.F.C.=

    9. novembar 2013 | 19:30

    A sad adio...a sad adio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA