ZVEZDI BEOGRADSKI DERBI: Jedva pobedila Rad, 55 faulova, Ninković raskrvavljen! (VIDEO)

Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš doveo svoju ekipu u vođstvo u desetom minutu. Mrđa u drugom poluvremenu promašio penal

  • 12

Crvena zvezda se osamila na drugom mestu Jelen Superlige! Crveno-beli su zabeležili minimalan trijumf (1:0) nad Radom u meču viskog rizika na stadionu Obilića na Vračaru u poslednjoj utakmici 12. kola. Ekipa sa Banjice čeka na pobedu nad Zvezdom od 1994. godine.

Posle korektnog prvog poluvremena, na terenu je viđena čvrsta, donekle i prljava igra, s obzirom da su igrači obe ekipe bili nervozni zbog silnih promašenih šansi. O tome najbolje svedoči podatak da je bilo čak 55 prekršaja (28 na strani Rada).

Iako su bezbednosne procene po rečima vicepremijera Aleksandra Vučića bile loše, zbog čega je meč proglašen visoko rizičnim, utakmica je protekla u dobroj atmosferi na tribinama, na kojoj je bilo oko 2.500 gledalaca, pretežno navijača Crvene zvezde. Pojedinci koji nisu uspeli da nabave karte gledali su meč sa obližnje zgrade, gde su zapalili baklje u trenutku kada je Zvezda prešla u vođstvo.

Osim tradicionalne razmene uvreda "delija" i "junajted forsa", jedini kritičan momenat je bio u drugom poluvremenu, kada su navijači Rada gađali Zvezdine igrače zbog izliva besa Miloša Ninkovića jer je laktom udaren u glavu.

Na kraju, Zvezda zauzima drugo mesto na tabeli sa 23 boda i prati lidera na tabeli Partizan koji ima 24.

U DRUGOM POLUVREMENU BILO KRVI I GOMILA PREKRŠAJA

Posle uvodnih naleta Daude, Zvezda dolazi do vođstva iz slobodnog udarca u desetom minutu. Kapiten Nenad Milijaš je gađao gornji desni ugao, a golman Kljajić nije krenuo na pravu stranu, pa su crveno-beli na najbolji moguć inačin iskoristili prvi prekid na meču.

Potom je nastupila Zvezdina defanziva, koja je umalo kiksnula u 17. minutu kada je Uroš Đurđević pobegao Arauhu i tek zamalo prebacio preko Bajkovićevog gola. Mladi reprezentativac Srbije je ujedno bio i najopasniji po crveno-bele, ali su na kraju i njegove šanse bile neutralisane.

Neizvesnije je bilo u nastavku. Igralo se tvrđe, sa dosta grubih kontakata, zbog čega je ritam igre stagnirao. Zvezda je u 59. minutu imala savršenu priliku da duplira prednost, jer je Raspopović oborio Mrđu u petercu. Iako je penal trebalo da izvede Milijaš, Mrđa je samoinicijativno uzeo loptu i postavio je na belu tačku. Epilog - mladi golman Kljajić savršeno interveniše.

Zakuvalo se posebno u 64. minutu, kada je Stanojević startovao Ninkovića i udario ga laktom u glavu. Vezista crveno-belih koji još igra sa zaštitnom kapom brlo je burno odreagovao, svi su ga smirivali, a navijači Rada su počeli da ga gađaju, zbog čega je intervenisala policija na istočnoj tribini.

Do kraja meča je bilo jako napeto, a Rad može samo da žali za svojim šansama, jer je mogao da stigne do izjednačenja. Ništa atraktivno nije viđeno na terenu, bukvalno kao da se očekivao poslednji zvižduk sudije Vukadinovića.

RAD: Kljajić, Milošević, Vitas, Ćirković, Antić, Stanojević (od 90. Maraš), Raspopović, Luković, Pavlović (od 68. Mihajlović), Đurđević, Adamović (od 46. Pršo)

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović (od 84. Milunović), Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Mirić (od 81. Petković), Milijaš, Ninković, Mrđa (od 75. Savićević), Dauda.

Jelen Super Liga 12.kolo:

Novi Pazar – Spartak Zlatibor Voda 3:0

(Mutavdžić 61, Obrovac 80, Vidaković 84)

OFK Beograd – Jagodina 3:2

(Dražić 11, Gajić 35, Dražić 45 – Živanović42, Šušnjar 90+2)

Radnički 1923 – Čukarički 0:1

(Grujičić 39)

Radnički Niš- Voždovac 2:1

(Stojanović 41 p, Jovanović 68 – Babović 50)

Sloboda – Napredak 2:1

(Galvao 26, Purić 80 – Knežević autogol 21)

Partizan – Donji Srem 3:2

(Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 – Krunić 43,47)

Vojvodina – Javor 2:2

(Kaluđerović 4, Vranješ 40 – Docić 51, Radivojević 90)

Nedelja:

Rad – Crvena Zvezda 0:1

(Milijaš 10.)

TABELA: Partizan 24, Crvena Zvezda 23, Radnički Niš 21, Vojvodina 21, Čukarički 21, Novi Pazar 20, Jagodina 18, Spartak 17, OFK Beograd 16, Napredak 13, Voždovac 13, Javor 13, Sloboda 13, Radnički 1923 12, Rad 10, Donji Srem 7.

BROJNE POLICIJSKE PATROLE PRED POČETAK MEČA

Policijske patrole su se sat i po pre početka meča rasporedile najpre na Banjici, gde logično najviše ima navijača Rada, a potom i u naselju Medaković. Grupa od nekoliko desetina navijača pokušala je na Trošarini da uđe u autobus, ali s obzirom na to da ih je bilo previše, policija ih je usmerila da u manjim grupama krenu ka stadionu na Vračaru.

Posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u petak, vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da su veoma loše bezbednosne procene utakmice Rad - Crvena zvezda i da će država reagovati i obaviti svoj posao, gledajući da nikome ne ugrozi njegova prava.

Na sednici Biroa bilo je reči i o problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma, a Vučić je kasnije poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, jer, kako je istakao, nije moguće igrati se sa državom.

On je naveo da "neće biti lova na veštice" i da država "neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere".

"Pre, za vreme i nakon utakmice biće angažovan dovoljan broj policijskih službenika koji će brinuti o održavanju stabilnog javnog reda i mira i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana", naveo je MUP u pisanom odgovoru na zahtev Tanjuga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    10. novembar 2013 | 12:42

    Ko god narusi javni red I mir I ko pokusa fizicki da napadne drugu osobu odma izlomiti na licu mjesta I poslati u prdekanu pa kad se oporavi na prisilni rad,jedino tako moze da se rjesi problem!

  • Necu da ti kazem

    10. novembar 2013 | 14:47

    Majku ti božiju, kooliko dosadna utakmica, pa da li je moguce da njih placaju za ovo?!?!?!

  • bane

    10. novembar 2013 | 15:33

    Cuj novinara glodu,jedva pobedila rad..pa nismo mi partizan da kupimo preokret

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA