Markez postao najmlađi Moto GP šampion! (VIDEO)

Vozač Honde je postao najmlađi šampion kraljevske klase u istoriji Moto GP šampionata i oborio 30-godišnji rekord Fredija Spensera koji je do sada bio najmlađi šampion

  • 0

Novi vladar kraljevske klase je španski vozač, Mark Markez, koji će verovatno pamtiti 10.novembar 2013. godine kao najsrećniji dan u svom životu.

On je na poslednjoj trci u sezoni, na stazi u Valensiji, osvojio treće mesto kojim je obezbedio titulu šampiona najjače klase u Moto GP šampionatu. Iako su oba njegova rivala u borbi za šampionat, Horhe Lorenco i Dani Pedrosa,  završili na prvoj, odnosno, drugoj poziciji trku za Veliku nagradu Španije, Markez je ipak bio ispred njih u generalnom plasmanu.

On je titulu obezbedio sa 334 osvojena poena, četiri više od bivšeg šampiona Lorenca i 34 poena više od trećeplasiranog Danija Pedrose.

Vozač Honde je postao najmlađi šampion kraljevske klase u istoriji Moto GP šampionata i oborio 30-godišnji rekord Fredija Spensera koji je do sada bio najmlađi šampion. Takođe, mladi Španac je postao tek četvrti motociklista u 65 godina dugoj istoriji Moto GP-a koji je osvojio titule u sve tri klase, pored njega to su učinili još: Majk Hejlvud, Fil Rid i Valentino Rosi.

Uz sve to, 20-godišnji Markez je postao šampion u svojoj debitantskoj sezoni u najjačoj klasi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA