FIFA NE PRAŠTA: Fudbalski savez Hrvatske kažnjen 50.000 franaka

Svetska fudbalska federacija kaznila je Hrvate zbog incidenata navijača na mečevima sa Belgijom i Škotskom u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu

  • 3

Kasa Fudbalskog saveza Hrvatske biće nešto praznija. FIFA je kaznila sve fudbalske saveze čiji su navijači pravili incidente na mečevima reprezentacija, pa je tako HNS  kažnjen sa 35.000 franaka jer su pojedini navijači na utakmici sa Belgijom  koristili ustaški pozdrav. Dodatnih 15.000 franaka Hrvati će morati da plate jer su navijači palili baklje u duelu sa Škotskom.

Osim Hrvata, kaznu će još morati da plati i Fudbalski savez Škotske i to u iznosu od 10.000 franaka, jer je kao loš organizator kriv za pomenuti incident sa bakljama.

Kaznu je zaradio i Fudbalski savez Grčke, koji će morati da plati 30.000 franaka jer su navijači na utakmici sa Slovačkom koristili fašističke simbole, a iz istog razloga Fudbalski savez Rumunije dužan je da plati 10.000 franaka zbog ponašanja njihovih navijača na meču sa Estonijom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA