DOMINANTNI PARTIZAN: Bogdanović i Milosavljević vodili crno-bele do trijumfa!

Košarkaši Partizana sjajnom igrom savladali Široki Brijeg sa 81:60 i time upisali šestu pobedu u ABA ligi

  • 2

Iako su košarkaši Partizana u proteklih osam sezona doživeli četiri poraza na gostovanju u Širokom, ovoga puta to nije bio slučaj. Aktuelni regionalni prvak je na krilima bekovskog para Milosavljević-Bogdanović stigao do ubedljive pobede u sedmom kolu ABA lige od 81:60 (24:10,15:15,20:19,22:19)

"Crno-beli" su od samog starta nametnuli visok ritam i sjajnom odbranom maltene u prvoj četvrtini u kojoj su protivniku dozvolili samo 10 poena rešili pitanje pobednika. Partizan je otvorio utakmcu serijom 6-0, a prve poene iz igre protivniku je dozvolio tek u petom minutu prve četvrtine. Poenima Kinsija, "crno-beli" su stigli do dvocifrene prednosti koju nisu ispustili do kraja meča.

Druga četvrtina utakmice je jedini period za koji se može reći da je domaćin iz Širokog odigrao ravnopravno sa aktuelnim šampionom ABA lige. Igralo se uglavnom poen za poen, a "crno-beli" su održavali visoku prednost koja je u jednom trenutku dostigla i plus 17 posle trojke Bogdanovića. Na poluvreme se otišlo rezultatom 39:25 u korist "crno-belih".

Široki je poenima Bošnjaka i Kolsa otvorio treću četvrtinu, ali su "crno-beli" odgovorili sa 8:0 i time odbili i poslednji otpor domaće ekipe da se vrati u meč. Trojkom Vestermana u 24.minutu Partizan dolazi do plus 20 i tada je svima u punoj dvorani "Pecari" bilo jasno ko će trijumfovati u ovoj utakmici.

U poslednjoj četvrtini Partizan je konstatno uvećavao prednost koja je svoju kulminaciju dostigla u 36. minuti poenima Đoke Šalića za plus 26. Vujošević je u poslednjem periodu utakmice odlučio da šansu ukaže igračima sa manjom minutažom ove sezone, pa su tako Šalić, Bezbradica i Andrić dobili svoju priliku da pokažu talenat. Bitno je napomenuti da u drugom poluvremenu u igru nije ulazio Tarens Kinzi.

Najbolji u timu šampiona bili su Milosavljević i Bogdanović sa po 19 poena, s tim da je Bogdanović na svoj konto dodao sedam skokova i šest asistencija za sjajni indeks korisnosti 25. Kod domaćeg tima najbolju partiju pružili su Bošnjak i Barać sa po 12 poena. Treba istaći i sjajnu skakačku dominaciju Partizana 40:23.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA